Als ik het heb over ‘pasta Alfredo’, zegt jullie dat dan iets? Vermoedelijk gaat er niet direct een belletje rinkelen, bij mij destijds ook niet hoor. Maar pasta Alfredo is een echte Italiaanse klassieker. Eentje die vooral gekenmerkt wordt door zijn eenvoud. Echt, ik denk niet dat er veel gemakkelijkere pasta sauzen zijn dan deze. Boter, Parmezaanse kaas en een klein scheutje room, meer heb je in principe niet nodig. Is dat effe boffen!

Op zich kan je dit gerecht gewoon in die gedaante opsmullen maar The Messy Chef zou the messy chef niet zijn als hij er niet wat ’s peciaal’ mee zo doen. Zo spreken in derde persoon komt toch een beetje vreemd over precies, denkt The Messy Chef.

Ik besloot om er zoete coquilles bij te serveren. Heerlijk bij het zoute van de Parmezaanse kaas. Om de toch ietwat zwaardere saus te compenseren, koos ik voor  frisse mini venkel en zongedroogde tomaten. Een echte winner, aldus The Messy Chef 🙂

Dit heb je nodig (2 personen):

  • linguini (vers indien mogelijk)
  • coquilles (uit de vriezer deze keer)
  • mini venkel (6 stuks)
  • zongedroogde tomaten
  • geraspte Parmezaanse kaas (80 gram)
  • 1 teentje look
  • hoeveboter ongezouten (50 gram)
  • 20 ml room
  • peper en zout
  • amandelen (klein handje)
  • salie blaadjes

Zo ga je te werk:

  1. Zet een pan op het vuur met daarin een klontje boter. Bak de venkel even aan en doe er daarna een scheut water bij zodat die net onder staat. Bedek met een vel bakpapier of eventueel met een deksel. Kruid met peper en zout. Als je er met een mesje door kan prikken, dan zijn ze klaar.
  2. Zet een sauspan op het vuur. Doe de boter er in en laat smelten. Pers er een teentje look in uit en voeg daarna de Parmezaanse kaas toe. Doe er de room bij en kruid met peper. Ik zei toch dat het een gemakkelijke saus was.
  3. Kook de pasta beetgaar, giet af en hou een beetje van het kookwater over. Giet het kookwater bij de saus en zet nog even op het vuur. Roer ze daarna door de pasta.
  4. Haal de coquilles tijdig uit de vriezer en ontdooi ze. Dep ze af met keukenpapier. Kruid de coquilles met peper en zout en bak ze krokant aan in een klont boter. Draai ze om na 1.5 minuut.
  5. Serveer de pasta met de coquilles, de venkel en de zongedroogde tomaten. Werk af met fijngesneden amandelnoten en fijngesnipperde salie.

Smakelijk!

Recept ontwikkeld voor LidlBelgium

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *