/

Pasta Alfredo met coquilles, mini venkel en zongedroogde tomaten

januari 11, 2018
coquilles

-Pasta Alfredo met coquilles, mini venkel en zongedroogde tomaten-

Als ik het heb over ‘pasta Alfredo’, zegt jullie dat dan iets? Vermoedelijk gaat er niet direct een belletje rinkelen, bij mij destijds ook niet hoor. Maar pasta Alfredo is een echte Italiaanse klassieker. Eentje die vooral gekenmerkt wordt door zijn eenvoud. Echt, ik denk niet dat er veel gemakkelijkere pasta sauzen zijn dan deze. Boter, Parmezaanse kaas en een klein scheutje room, meer heb je in principe niet nodig. Is dat effe boffen!

Op zich kan je dit gerecht gewoon in die gedaante opsmullen maar The Messy Chef zou the messy chef niet zijn als hij er niet wat ‘speciaal’ mee zo doen. Zo spreken in derde persoon komt toch een beetje vreemd over precies, denkt The Messy Chef.

Ik besloot om er zoete coquilles bij te serveren. Heerlijk bij het zoute van de Parmezaanse kaas. Om de toch ietwat zwaardere saus te compenseren, koos ik voor  frisse mini venkel en zongedroogde tomaten. Een echte winner, aldus The Messy Chef.

Smakelijk!

Pasta Alfredo met coquilles, mini venkel en zongedroogde tomaten

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • linguini (vers indien mogelijk)
  • coquilles (uit de vriezer deze keer)
  • mini venkel (6 stuks)
  • zongedroogde tomaten
  • geraspte Parmezaanse kaas (80 gram)
  • 1 teentje look
  • hoeveboter ongezouten (50 gram)
  • 20 ml room
  • peper en zout
  • amandelen (klein handje)
  • salie blaadjes
  • den amandelnoten en fijngesnipperde salie.

Instructies

1

Zet een pan op het vuur met daarin een klontje boter. Bak de venkel even aan en doe er daarna een scheut water bij zodat die net onder staat. Bedek met een vel bakpapier of eventueel met een deksel. Kruid met peper en zout. Als je er met een mesje door kan prikken, dan zijn ze klaar.

2

Zet een sauspan op het vuur. Doe de boter er in en laat smelten. Pers er een teentje look in uit en voeg daarna de Parmezaanse kaas toe. Doe er de room bij en kruid met peper. Ik zei toch dat het een gemakkelijke saus was.

3

Kook de pasta beetgaar, giet af en hou een beetje van het kookwater over. Giet het kookwater bij de saus en zet nog even op het vuur. Roer ze daarna door de pasta.

4

Haal de coquilles tijdig uit de vriezer en ontdooi ze. Dep ze af met keukenpapier. Kruid de coquilles met peper en zout en bak ze krokant aan in een klont boter. Draai ze om na 1.5 minuut.

5

Serveer de pasta met de coquilles, de venkel en de zongedroogde tomaten. Werk af met fijngesne

Toch liever een ander pasta gerecht? Kijk snel hier even voor meer.

Recept ontwikkeld voor LidlBelgium

 

Of een ander recept?

2 Reacties

  • Reply
    Kaat
    januari 18, 2018 at 08:38

    Ik heb het gerecht gisteren bereid en het smaakte heerlijk ! Eén vraagje : ik moest tevreden zijn met een gewone venkelknol, omdat ik geen mini-venkel vond. Waar kan je die kopen ?

    • Reply
      Jelle Beeckman
      januari 18, 2018 at 08:43

      Super dat het gesmaakt heeft 🙂 Op zich kan het natuurlijk ook gewoon met gewone venkel en die bijvoorbeeld in stukken snijden. De mini venkel is ( of was op dat moment toch) te koop in de Lidl. Maar zoals gezegd, gebruik gerust de gewone venkel. Visueel oogt zo een mini wel leuker maar de smaak is dezelfde dus 🙂

    Laat een reactie achter