Sticky rijst met kruidig kippengehakt en zoet zure komkommer

April 5, 2019

Doe je dit als hoofd beroep? Zo receptjes ontwikkelen en met een foodtruck rondrijden?

Neen, ik verdien mijn brood als maatschappelijk werker en trek vervolgens foto’s van dat brood om daar weer een nieuw brood mee te verdienen…

Standaard vragen, vragen standaard antwoorden. Ik ben ze ondertussen gewend geraakt, al vind ik het natuurlijk wel heerlijk om te vertellen wat ik zo allemaal uitsteek. Iets minder standaard dan die ondertussen routine geworden gesprekjes, is dit gerechtje. Moest de overgang bij man of vrouw tussen de 45 en 55 even vlot en naadloos overgaan als die hierboven, de wereld zou een stuk aangenamer zijn.

En zo zijn we die overgang naar dit gerechtje weer even snel kwijt. Zo gaat dat. Wat je niet zo snel kwijt bent, is het gelukzalige en verzadigd gevoel dat je overhoudt na het eten van dit kommetje rijst. Nailed it, i’m back baby!

Ingewikkeld is het allemaal niet. Er zijn tijden geweest dat je vissaus en olie enkel in de Chinese winkels of bij een studenten doop kon verkrijgen (een ho.. ho… da’s grof, klinkt nu door de huiskamer), maar tegenwoordig kan je heel wat van die producten gewoon bijna in elke winkel krijgen. Dit gerechtje niet maken wegens ‘ik geraak niet aan die producten’ is dus geen excuus. beter nog, het is het ideale receptje om er eens mee te experimenteren.

Daar gaan we!

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter