Scampi burger met mangosalsa

Een stevige runderburger gaat er bij mij altijd in, maar zo nu en dan mag het wel eens wat meer zijn. Ook deze keer riep ik jullie hulp in op Instagram en jullie kozen massaal voor het recept van deze frisse scampi burger. Ik geef jullie geen ongelijk aangezien ik hem geproefd heb en weet hoe lekker hij is. Maar nu is het aan jullie. Get to work!

Neem gerust een zak diepvries mango mee uit de winkel in de plaats van verse. Mango’s zijn niet altijd overal en gemakkelijk te verkrijgen, al is dat de laatste tijd wel serieus verbeterd, dus is het handig om een alternatief in huis te hebben. Het bespaart je ook wel wat kunst en snijwerk en bovendien vind ik de kwaliteit van diepvriesfruit best wel oké Je zou de onderste lade van mijn diepvriezer eens moeten zien.

Onthoud dat je een burger maakt van je scampi’s , dus kies gerust voor de goedkoopste zak die je in de vriezer kan vinden. Het is volledig toegelaten. Voila, meer hoef je niet te weten om aan het werk te kunnen gaan. Ga en eet uw buiksken rond! Amen!

Dit heb je nodig (4 burgers):

  • 1 mango ( of een paar diepgevroren mango blokjes)
  • 1 sjalotje
  • 1/2 limoen
  • 1 rode ui
  • bieslook
  • 1/2 chili peper
  • 1 lente-ui
  • chili saus
  • scampi’s (15 stuks)
  • paneermeel
  • 1 ei
  • lookkruiden
  • rode kool scheuten (optioneel)
  • hamburger broodjes

Zo ga je te werk:

  1. Verwijder het darmkanaal van de scampi’s (of scampo?) en doe ze in een foodprocessor. Druk een aantal keer kort op de knop, er mogen (moeten) nog wat grotere stukken inzitten. Kruid met peper, zout en een snuifje lookkruiden.
  2. Snijd wat bieslook en een sjalotje fijn en meng ze door het mengsel. Doe er een ei en een paar lepels paneermeel bij. Als het mengsel nog te nat is, doe er dan nog wat extra paneermeel bij. Vorm nu je burgers en laat ze opstijven in de koelkast.
  3. Snijd de rode ui, de chili peper, de lente-ui en de mango in kleine blokjes. Doe er het sap van een halve limoen bij, meng en zet fris.
  4. Bak de burgers in een scheut olijfolie.
  5. Stop de broodjes even in de broodrooster of in de oven.
  6. Dresseer de burger met chilisaus, de scheuten, de burger en de mango salsa.

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *