Nacho’s met cheddar, tequila en lookmayonaise

oktober 4, 2017

De kaarten worden even niet gedeeld, de jolige single aan de tafel stopt even met swipen, de opdringerige smsjes ‘waar blijf je nou, je ging toch niet lang bij je vrienden blijven’ worden genegeerd en het hoogdringend toiletbezoek wordt met de billen dichtgeknepen even on hold gezet.

Als deze nacho schotel op tafel komt, dan is er even niet veel belangrijker dan zorgen dat je er genoeg van binnen hebt. Zoetzure groentjes die een nachtje hebben mogen marineren in tequila (olé!), limoen en rietsuiker, romige aioli, smeuïge cheddar saus,… Echt een ongelofelijke smaakbom.

Vervang voor een keertje de klassieke nacho schotel met guacamole en salsa door deze variant en je zal nooit nog die peperdure avocado’s bij je chips serveren. I promise!

Dit heb je nodig:

  • 1 zak nacho’s natuur
  • geraspte cheddar
  • 500 ml room
  • sriracha
  • gerookt paprika poeder
  • 1 teen look
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • mayonaise
  • koriander bollen
  • lookpoeder
  • 2 limoenen
  • 3 shotjes tequila
  • rietsuiker
  • 200 ml water
  • lente-ui
  • koriander

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de paprika in fijne blokjes.
  2. Los 2 eetlepels rietsuiker op in 200 ml water. Zet op een vuur en warm op. Doe er een vijftal koriander bolletjes bij. Haal van het vuur en knijp 2 limoenen uit. Proef of je een mooie zoet-zuur balans hebt. Doe er de tequila (2 shotjes)  bij en giet dit over de groenten. Laat een nachtje marineren in de koelkast.
  3. Snijd de sjalotten fijn en fruit deze aan in een klontje boter. Doe er een volledige teen look en een theelepel gerookt paprika poeder bij. Blus met een dopje tequila en doe er de room bij. Laat de cheddar er in smelten en laat inkoken tot een gebonden saus. Werk af met enkele druppels sriracha. Geen probleem als je dat toch niet zou hebben.
  4. Meng 3 eetlepels mayonaise met een theelepel lookpoeder. Hou fris.
  5. Zet de nacho’s 5 minuten in een oven van 150 gaden.
  6. Snijd de lente-ui fijn en doe de groentjes door een fijne zeef.
  7. Giet de kaassaus over de nacho’s, dresseer de groenten er op, werk af met sriracha en aioli en strooi er nog wat koriander over.

 

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter