Chocolade brownie koekjes met macadamianoten

Januari 21, 2021
Chocolade brownie koekjes

– Chocolade brownie koekjes met macadamianoten-

Krokant, smeuïg  vanbinnen, een snufje zout en heerlijke noten. Deze koekjes zijn klaar in een wip en lekker na de wip. Van horen zeggen.

Chocolade brownie koekjes met macadamianoten

Recept voor een 6-tal koekjes.

Ingrediënten

  • 260 gr zwarte chocolade
  • 50 gr hoeveboter
  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 2 tl cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 100 gr bruine suiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 100 g gezouten macadamianoten
  • Snufje zout
  • bakpapier

Instructies

1

Zet de oven op 180 graden

2

Doe de eitjes samen met de drie soorten suiker in een mengkom of in een keukenrobot. Klop de ingrediënten op tot je een dikke massa krijgt dat bijna dubbel zo veel is als ervoor. Voeg het cacaopoeder toe.

3

Voeg de bloem lepel per lepel toe tot wanneer alles goed door mekaar geroerd is.

4

Breek de chocolade in stukken. Doe samen met de boter in een kom. Zet een minuut in de microgolfoven. Roer alles mooi onder mekaar en laat daarna nog eens 30 seconden draaien. De chocolade moet volledig gesmolten zijn. Laat 5 minuten afkoelen en voeg daarna toe aan de mengkom. Roer alles mooi onder mekaar.

5

Hak de noten fijn en voeg ze toe aan het chocolademengsel.

6

Leg het velletje bakpapier op een bakplaat (of ovenschaal). Schep met een lepel een paar hoopjes op het bakpapier. Laat zeker 5 cm tussen.

7

Zet 14 minuten in de oven. Haal uit en laat daarna afkoelen. Werk af met een snufje zout.

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter