/

Dip met roomkaas, gekarameliseerde ui en gefrituurde uitjes

april 16, 2019
Dip

Nu de lente zich stilletjes aan begint op te dringen, wordt het tijd om prangende vraagstukken als ‘welke soep gaan we eten deze middag’ opzij te zetten en in te ruilen voor ‘wat serveren we bij de aperitief zondag’.

Niets dat zo goed staat naast een vol glas wijn als een paar dipsauzen en dat hebben ze ook bij Lays Belgium goed begrepen. Nu zet ik geregeld wel eens wat Bugles op mijn vingers om ze vervolgens in een kommetje geitenkaas te doppen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden dan dat. Samen met drie andere foodies gingen we de uitdaging aan om op zoek te gaan naar de ultieme Bugles dip en dat zorgde voor heel wat verrassende combinaties.  De rocking radish van Joline van Healthy Mealfy vond ik zelf de lekkerste, maar ook de andere dips zullen hier wel geregeld eens passeren in het weekend. Ha, alleen in het weekend! Who am i kidding. Bugles voor de televisie!

Op mijn Instagram pagina kan je via een filmpje het recept van de queen b dip terug vinden, een romige dipsaus met witte bonen, rode ui, granaatappel en za’atar en ook hier deel ik uiteraard een receptje met jullie. Want dat is natuurlijk zo een beetje de bestaansreden van deze blog.

Lezers die een lichte verslaving hebben aan van die krokant gefrituurde uitjes kunnen wel maar beter even opletten. Deze dip met gekarameliseerde ui en roomkaas smaakt namelijk naar een ton van dat goedje. Verslavingwekkende comfortfood van de bovenste plank, zo lekker!

En als ik dan echt moet kiezen dan gebruik ik het liefst de Bugles nacho cheese om al dat lekkers mee op te scheppen. Want kaas en ui, da’s meer dan een geslaagd huwelijk.

Het recept vind je hieronder.

Recept in samenwerking met Lays Belgium

 

Ingrediënten

  • • 200 ml roomkaas
  • • 4 uien
  • • Zout en peper
  • • Klontje boter
  • • Gefrituurde uitjes

Instructies

1

1. Snijd de ui fijn.

2

2. Smelt een klont boter en stoof de ui om een zacht vuur zodat ze karamelliseert en bruin wordt. Kruid met peper en zout

3

3. Als de ui zacht en bruin is, doe de roomkaas er bij. Laat afkoelen en mix.

4

4. Werk af met wat fijngehakte, gefrituurde uitjes

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter