éénpansgerecht met kippenbouten, erwt, rucola en kikkererwten.

Het kan maar zo makkelijk zijn. Alles in één pan gooien, je luie krent weer in de zetel laten vallen en een klein halfuurtje later kan je je bord vol scheppen met al dat lekkers. Daar houdt deze jongen wel eens van, zeker met een been dat in de gips zit. En omdat dit een lui receptje is, maak ik er mij deze keer ook vanaf met een korte inleiding.

Dit heb je nodig (2 personen):

  • kippenbouten (8 stuks)
  • kippenkruiden
  • paprika poeder
  • een handvol kerstomaten
  • 100 gram diepvries erwten
  • verse tijm
  • halve chili
  • 1 rode ui
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 zakje rucola
  • 100 ml witte wijn
  • half blokje kippenbouillon
  • 1 zakje rucola
  • blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 tenen look

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Kruid de de kippenbouten met peper, zout, kippenkruiden, paprika poeder en oregano.  Leg ze in een ovenschaal en druppel er olijfolie over.
  3. Snijd een rode ui in fijne ringen. Pers de knoflook fijn en snijd de tomaten in twee. Doe ze samen met de kippenbouten in de oven voor 20 minuten. Doe er de tijm en chili bij.
  4. Doe de erwten en kikkererwten er bij en blus met de witte wijn. Verkruimel het blokje kippenbouillon bij. Zet terug voor 10 minuten in de oven.
  5. Haal uit de oven en roer er de rucola onder.

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *