Gelakte aubergine met yoghurt, plaatbrood, granaatappel en geitenkaas

Recept uit “de mystery box challenge

Dit heb je nodig (2 personen):

  • 1 aubergine
  • granaatappel pitjes
  • geitenkaas
  • pompoenpitjes
  • yoghurt
  • verse, jonge basilicum
  • 1 tl suiker
  • 300 gram zelfrijzende bloem
  • scheutje olijfolie

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de aubergine in twee en kerf er ruitjes in. Kruid met peper, zout en wat knoflookkruiden. Doe wat takjes basilicum in de inkepingen, pers er wat granaatappel pitjes over en werk af met een klein snuifje suiker. Die laatste twee zorgen voor een heerlijk zoet korstje. Zet ze gedurende drie kwartier (tot ze zacht zijn) in een oven van 180 graden.
  2. Flatbread is heel makkelijk te maken. Meng 300 gram zelfrijzende bloem met 200 gram yoghurt. Kruid met peper en zout en voeg ook wat van de basilicum blaadjes toe. Kneed tot een mooie bol, doe er nog een theelepel olijfolie bij en verdeel de bol daarna in kleinere stukken. Rol elk stuk tot een flinter dunne pannenkoek en bak krokant in een pan. Je hoeft daarvoor geen vetstof te gebruiken, maar je maakt ze best wel klaar in een anti kleef pan.
  3. Meng 3 eetlepels yoghurt met een eetlepel olijfolie. Kruid met peper, zout en wat knoflookpoeder. Ik deed er ook nog wat komijn bij uit de doos met basis ingrediënten, die ik altijd mag gebruiken.
  4. Doe de pompoenpitten in een pan en bak ze kort aan.
  5. Werk af met verse kruiden,stukjes geitenkaas en de granaatappel pitjes.

Smakelijk!

Volg mij op Instagram en zie zo live de paniek in de ogen van de chef, de totale chaos in de keuken en wie weet zelf een afgesneden vingerkootje.

aubergine met flatbread

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *