Gnocchi met garnaaltjes, dragonboter en een eitje

augustus 21, 2019
Gnocchi

When life gives you a restjen pureepatatjes, make gnocchi.

Ik heb ze wel al eens gekocht in de winkel, maar vond ze eigenlijk nooit echt spectaculair smaken. Een te hoog kauwgomballen gehalte en vaak gewoon te weinig smaak. Nu had ik niet direct intentie om ze te verbeteren (want het is zeker niet zo dat ik ze zoveel eet) maar aangezien ik vorige week een hele lading aardappelpuree op overschot had, leek me dat wel het geschikte moment om het er eens op te wagen.  En met succes, al moet ik zeggen dat ze wel een beetje zwaar op de maag vielen. Wat natuurlijk niets te maken had met het feit dat ik er veel maar echt veel te veel van gegeten heb.  Het is overigens geen verplichting je gnocchi nog eens te bakken, maar deze foodie houdt wel van een krokant korstje. Dus, het is eigenlijk wel een verplichting om dat te doen hoor!

Hier kan je trouwens nog een ander gerechtje met gnocchi vinden. Check het hier.

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • garnalen
  • parmezaanse kaas
  • restje puree (gemaakt best van bloemige aardappelen)
  • teen look
  • bloem
  • hoeveboter (geen bakboter)
  • zout en peper
  • 2 eitjes
  • takje rozemarijn
  • dragon
  • citroen
  • eetlepel azijn
  • olijfolie

Instructies

1

Doe de puree in een grote mengkom. Kruid indien de puree nog niet gekruid is en doe er een lepel of 3 fijne patisserie bloem bij en een scheutje olie. Kneed tot een bal. Doe er eventueel weer wat bloem blij zodat het niet aan de vingers plakt. Eventueel kan je nog wat smaak toevoegen aan de puree door er al wat Parmezaanse kaas door te roeren of iets van kruiden dat je hebt liggen. Snijd stukken van ongeveer 6 op 3 uit de bal.

2

Rol uit met de handen tot je een worst krijgt. Snijd daar vervolgens stukjes van (ongeveer 2 cm). Als je dit gedaan hebt, laat ze dan eens rollen over de achterste kant van een vork. De groeven zorgen ervoor dat je saus makkelijker blijft plakken.

3

Zet een pot met gezouten water op het vuur.Als het water kookt doe de gnocchi er dan in. Kook ze tot wanneer ze komen bovendrijven.

4

Smelt een grote klont boter in de pan. Kneus een teentje look en leg het in de pan samen met een takje rozemarijn. Bak de gnocchi krokant en werk af met een handje vol dragon. Kruid met peper en zout, geraspte kaas en een paar druppels citroensap.

5

Zet een kookpot met water op het vuur. Breng het water net tot aan het kookpunt. Doe er de azijn bij en maak een draaikolk in het water. Breek de eitjes in een tasje en laat 1 voor 1 zachtjes in het water glijden om het eitje te pocheren. Als het eiwit mooi rond het eigeel zit, haal het er dan uit met een spatel en laat het even uitlekken op een papiertje. Kruid met peper en zout.

6

Werk het bordje af met het eitje, wat garnaaltjes en eventueel nog wat verse dragon

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter