Welke Powerranger is nu eigenlijk de beste? De ietwat mollige, roodharige Dieter (speelplaats naam: sproetenkop) kon zijn voorliefde voor de rode niet onder stoelen en banken steken. Verrassend. Dat ik de groene de beste vond, was voor het mooiste meisje van de klas een reden genoeg om het met mij aan te vragen en ook de zwarte Powerranger kon best wat voorkeurstemmen ronselen. David was dan weer de enige van de klas die zich vereenzelvigde met de zalmroze superheld. Diezelfde ex klasgenoot zag ik overigens vorige maand in een soortgelijk spannend tenuetje slenteren door de Veldstraat. Zijn strijdwapens netjes opgeborgen in het bijhorend heuptasje.

Met die jeugdige levensvragen zitten we ondertussen al lang niet meer. Volwassen als we zijn, houden we ons bezig met de belangrijkere, existentiële vragen. Kopen of huren? Cremeren of begraven? Trouwen of samenwonen? En vooral, groene of witte asperges? Ik trek bij dat laatste de lijn met de Powerrangers door en kies resoluut voor de groene. En jullie?

Genoeg gezeverd, dit receptje moet je zeker eens proberen. Simpel, heel gezond en zeer lekker! En ja, ook lekker met witte asperges.

Dit heb je nodig (2 personen):

  • 2 eieren (en ééntje in reserve voor de zekerheid)
  • 10 groene asperges
  • jonge spinazie
  • parmezaan
  • 2 pakjes gerookt spek
  • een eetlepel bruine suiker of een scheut maple syrup
  • verse kruiden (dille en peterselie)
  • azijn
  • boter
  • tijm

Zo ga je te werk:

  1. Verwijder het onderste deel van de groene asperges. Kook de asperges vervolgens beetgaar in gezouten water.
  2. Rasp wat Parmezaanse kaas op een bakpapier. Maak er mooie, ronde hoopjes van. Kruid met wat Tijm. Bak de koekjes krokant in een oven van 180 graden gedurende 5 minuten of tot wanneer ze goudgeel zijn.
  3. Bak de spekjes krokant aan en voeg op het einde een eetlepel maple syrup (of suiker) toe en laat de spekjes karameliseren.
  4. Zet een grote en diepe pot op het vuur. Vul die met vrij veel water en voeg een eetlepel azijn toe. Het water moet een klein beetje naar azijn smaken. Voeg zeker geen zout toe. Breek de eieren in een apart kommetje (één per één). Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat je ei er zachtjes in vallen zodat het eiwit zich rondom het eigeel kan wentelen. Haal ze uit het water en dep even af op een droge handdoek. Knip eventueel wat eiwit weg. Kruid met peper en zout.
  5. Bak de asperges nog even op in goede boter en kruid met peper en zout.
  6. Dresseer je bord en werk af met wat frisse spinazie bladen en verse kruiden.

Smakelijk!

 

13 thoughts on “Groene asperges, gepocheerd eitje, parmezaan koekje, spinazie en candied bacon”

  1. Kristof

    Mei 2, 2017 at 08:15

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben zowieso gek op asperges dus ik ga het deze week zeker eens maken!

    1. Jelle Beeckman

      Mei 2, 2017 at 09:23

      Zeker doen Kristof! 🙂

  2. Emmy

    Mei 2, 2017 at 08:24

    Wat een heerlijk recept! Alle ingrediënten al in huis, maar wist tot zojuist niet wat ik met de spinazie dit keer zou doen. Ik ga dit zeker vanavond maken..

    1. Jelle Beeckman

      Mei 2, 2017 at 09:24

      Ik eet mijn spinazie meestal rauw eigenlijk! Smaakt zo lekker peperig en als je ze kookt,raken er meer vitaminen verloren! win win dus 🙂

  3. Johanne

    Mei 2, 2017 at 08:52

    Jummie, lekker gezond bordje vol! Ik houd van asperges, maar ben altijd op zoek naar variatie. Mooie inleiding overigens ;-).

    1. Jelle Beeckman

      Mei 2, 2017 at 09:25

      Dankje Johanne! 🙂
      Asperges zijn gewoon echt super lekker. Maar altijd hetzelfde raak je ook wel beetje beu he 😉 Laat me eens weten of het gelukt is he 🙂

  4. Hillybillybeauty

    Mei 2, 2017 at 08:55

    Oeh dat ziet er lekker uit! En fantastisch geschreven 😉

    1. Jelle Beeckman

      Mei 2, 2017 at 09:25

      Dankje! 🙂

  5. mieke | mieksmind

    Mei 2, 2017 at 11:31

    Oeh nee niets voor mij ik vind asperges echt vies

    1. Jelle Beeckman

      Mei 2, 2017 at 11:33

      Haha kan gebeuren he! 🙂

  6. Beau Bewust

    Mei 2, 2017 at 11:38

    Oh wat heerlijk zeg! Dit ga ik binnenkort eens maken! 🙂

  7. Claudia

    Mei 2, 2017 at 15:29

    Wat ziet dit er heeeeeerlijk uit. Ben dol op asperges! Groen of wit maakt helemaal niks uit!

    1. Jelle Beeckman

      Mei 2, 2017 at 15:30

      Daar geef ik je volledig gelijk in!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *