Geen restaurant, product of persoon deze maand in de rubriek ‘in de kijker’, maar een stad. In deze editie neem ik jullie mee naar Malaga, een stad waar ik een beetje verliefd op ben geworden.

Iemand nog een tip voor Malaga? ‘Don’t go’ antwoordde iemand die er een jaar geleden nog geweest was op mijn Instagram stories omdat hij na een doortocht van nog geen 6 uur het voorbarig besluit gemaakt had dat de stad niets te bieden had. Malaga alsof het een seksueel overdraagbare ziekte was, een pukkel met pus net boven de lip van je nachtelijke verovering, iets waar je beter met een bocht omheen loopt wegens kans op besmetting. Het kostte slechts een 20 minuten durende taxirit vanaf het vliegveld, een portie patatas bravas en een flesje San Miguel om mij van het tegendeel te bewijzen.

Een combinatie van lekker eten, cultuur, strand en bruisend avondleven maakt van Malaga gewoon een uiterst boeiende stad. Ik moet wel toegeven dat je er wel snel verloren loopt tussen de 100 tapas restaurantjes, cocktailbars en zoveel meer. Met deze tips en aanraders help ik jullie alvast op weg naar een geslaagde, meer dan 6 uur durende, doortocht.

Tapas

Het merendeel van de restaurantjes in het centum van de stad bieden één of andere tapas formule aan. Probeer steeds op zoek te gaan naar die plaatsjes waar veel lokale Spanjaarden zitten en je niet te laten meelokken. Als je echt lekkere, verse tapas wil eten dan kan ik je alvast volgende adresjes aanraden:
Casa Lola: een ruime tapas en pintxos kaart, maar heel vers en super lekker. Hier heb ik beste patatas bravas gegeten en ook de gekonfijte kabeljauw en iberico burger zijn super lekker. In het weekend reserveer je best een tafeltje.
Tapeo de cervantes: ook in dit foodsharing/tapasrestaurant reserveer je best een tafeltje. Super lekkere wijnen en gerechtjes zoals baby squid met gepofte zwarte rijst of de tempura garnalen kleuren hier de kaart. Zo lekker!
–  El Pimpi: heel bekende tapas en wijn bar van Antonio Banderas. Voor de locatie en inrichting alleen al is deze zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Toeristisch en iets duurder, maar wel dik in orde.
–  Echte authentieke tapas vind je ook in El Gallo Rojo. Wij gingen er op onze strand dagen vaak heen. Proef zeker de albondigas (gehaktballetjes) en de patatas patatas con alioli eens of neem een portie mee naar het strand. Haal wel je beste gebarentaal boven want de eigenares spreekt geen of weinig Engels.
–  La Taberna del Pintxo Larios
Neem een bord en schuif aan bij de koude tapas bar of steek even de hand op als je wat lekkers voorbij ziet komen. Je rekening wordt gemaakt naar het aantal stokjes dat op je tafel liggen.  Origineel, lekker en super gezellig.

– Op het strand zie je zo nu en dan een hutje staan met daarvoor iets wat lijkt op een grote barbecue in de vorm van een bootje. Deze strandrestaurantjes noemen ze ook wel ‘chiringuito’. Verse vis wordt hier op een stokje gestoken om vervolgens te roosteren boven de kolen. Simpel maar super vers en lekker. Onze favoriet was chiringuito sicsú.

Tapeo de cervantes

Iets anders dan tapas

Hoogst waarschijnlijk heb je het, net als ons, na een paar dagen wel even gehad met tapas en wil je misschien eens wat anders op je bord. Als dat het geval is dan kan je net als ons hier ook lekker eten:
– Osteria Angelino: authentiek Italiaans met verse pasta en een heel vriendelijke bediening. Smullen geblazen!

La Bouganvilla: Vriendelijk personeel en lekkere paella geserveerd in een grote schaal. Je moet wel 25 minuutjes geduld hebben maar dat duidt aan dat hij vers gemaakt is. Vanop het terras kan je trouwens meegenieten van de straatmuzikanten.

Ontbijt

Malaga is best een hippe stad en dus heb je ook een aantal leuke ontbijt tentjes waar je de dag goed kan inzetten. We hebben veel geprobeerd en dit zijn uiteindelijk onze favorieten geworden.
Noviembre. Hip en gezond tentje waar je heel de dag door lekker kan eten. Probeer zeker de gezonde spelt pannenkoekjes met fruit eens.
– Brunch it: druk bezochte ontbijtketen in hartje Malaga. Van Amerikaanse wafels als ontbijt tot belegde broodjes over pannenkoeken met maple syrup.
– Schuin tegenover Brunch it, in de Calle Carreteria straat, kan je ons favoriete ontbijttentje vinden. Helaas ben ik de foto van de naam van het restaurantje vergeten, want dit is echt een toppertje.  Zowel voor de kwieke eigenaar die je heel persoonlijk verwelkomt en ook voor de huisgemaakte cakes en koekjes. Een full breakfast bestaat uit cake, fruitsla, yoghurt met fruit, een pannenkoekje, stukje stokbrood met confituur, verse appelsiensap en een croissant en dat voor een kleine 9 euro. Met 1 portie om te delen hadden wij overigens genoeg. Aanrader!
Jullietta: heel lekkere bagels!
 

De rest van je bucket list

Deze dingen moet je ook zeker eens gedaan, gezien of bezocht hebben:
– de versmarkt en zijn vele vis, vlees en fruitkramen bezoeken en daar iets eten of fruit meenemen naar het strand. 1 kg heerlijk zoete aardbeien kost je slechts 1.5 euro!
–  De Castillo de Gibralfaro beklimmen, het kasteel bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht op de hele stad.
– een zak patatas halen, een vedelde versie van de typische zout chips. Ideaal om mee door de stad te slenteren op zoek naar een restaurantje.
–  Iets gaan drinken op Plaza de la Merced tussen de jacaranda bomen. De zon staat er nog vrij laat op de avond  en de verschillende straatmuzikanten zorgen er voor de nodige sfeer.
–  een wandeling door het park (Paseo del Parque) maken.
–  vergeet tijdens je wandeling door het centrum niet om zo nu en dan eens naar boven te kijken en te genieten van de prachtige Spaanse gebouwen.
–  als je van kunst en cultuur houdt dan kan je je o.a. uitleven in Centre Pompidou en het Picasso museum. Dat laatste houden we voor de volgende keer.

–  Voor nog meer tips, interessante wandelroutes en weetjes kan je terecht in de gids ‘beleef Malaga’.

Heb je zelf nog aanvullingen, vragen bedenkingen of wat dan ook, laat het gerust even weten in de reacties.

Wij hebben alvast erg genoten van alles wat er te beleven valt in Malaga en keren met veel plezier terug.
Malaga als een van de zeven schoonheden, een tache de beauté op de glimlach van de liefde van je leven, een plaats waar je gewoon echt eens heen moet.
Versmarkt
Iberico burger
El pimi

3 thoughts on “In de kijker: Malaga”

  1. Truusje - De Sandwichformule

    Juni 4, 2018 at 08:08

    Wat schrijf je toch leuk!

  2. Anke

    Juni 4, 2018 at 15:08

    Ik loop rond met een tas I❤️Malaga! Mij hoef je dus niet te overtuigen.
    Ben al langer fan van deze stad. Ook in de winter! Dan moet je ook zeker eens gaan. Kerstverlichting, lichtshow,
    Iets wat ik mis…geen churros con chocolate gaan eten?
    Tja meestal doe ik dat gewoon in het dorp Colmenar, en dat zijn niet de kleine geribbelde churros die hier zo bekend zijn. En zeer typisch de pan con tomate…eventueel met extra ham of kaas of beide. Zo eenvoudig maar door de kwaliteit van de producten altijd lekker.
    Ja ook in een grootstad als Malaga is het nog niet ongewoon dat er geen andere taal dan Spaans wordt gesproken…je houdt er ook vaak beter een boekje bij want in Spanje eten ze ook nog alles: geen verspilling…van kop tot staart…ik heb een kleinboekje: de taal op restaurant denk ik dat het noemt. Hoewel ik 7 jaar Spaans heb gevolgd is het niet altijd eenvoudig om de menukaart in het Spaans te ontcijferen. Intussen lukt dat natuurlijk al heel wat beter, en doe ik ook vaak boodschappen op de markt. De soorten vis leer je ook best kennen, en de versneden stukken vlees. Sommige stukken zijn hier ook al bekender zoals secreto, presa, maar je hebt ook pluma…
    Je weet ook best hoe je je koffie wil in café central…
    Ik ga nu zelf niet echt op zoek naar een Italiaan in Malaga, dus dat adresje ken ik niet.
    Voor nog leuke adresjes…

    http://www.malagaenlamesa.com/trece-sitios-presumir-20180219113006-nt.html

    Ik ga er in juli misschien ook nog eens een stukje over moeten maken. 😀😎

    1. Jelle Beeckman

      Juni 4, 2018 at 22:42

      Hej Anke! Wat een leuke reactie! Klopt geen churros, daar had ik gezien het warme weer even gewoon geen zin in, ben ook geen zoetebek 🙂
      De rest van je tips ga ik zeker eens bekijken merci! En idd, een Italiaan in Spanje lijkt mss heel stom maar 8 dagen na mekaar tapas deed me verlangen naar een goede portie tapas 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *