Japans gemarineerde en kort gebakken dunne lende met frisse salade

Er groeien stalactieten op mijn wenkbrauwen, als mijn tanden aan dit tempo blijven klapperen heb ik na vandaag nog maar de helft van mijn gebit over en bij een eventuele ‘pull my finger’ grap zou mijn vinger in één krak breken van de vrieskou. Dus… Het is mij een beetje te koud om een hele inleiding te typen, neem mij niet kwalijk.

Maak, proef, geniet van dit gerecht. Zo simpel, zo geniaal lekker. That’s it. Jelle (k)out(d)!

 

Dit heb je nodig:

Voor de dunne lende:

  • 1 dunne lende
  • 2 eetlepels soja saus
  • 1 eetlepels zoete soja
  • 2 tenen look

Marinade:

  • 1 sjalotje
  • 1 look
  • 1limoen
  • 1 lepel suiker
  • scheut water
  • 1 pepertje
  • koriander (de stengels)
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel sesam olie

Voor de salade:

  • een paar radijsjes
  • sojascheuten
  • munt
  • peterselie
  • basilicum
  • cashewnoten
  • 100 ml kokosmelk
  • een paar druppeltjes limoen sap
  • olijfolie

Afwerking:

  • micro kruiden + koriander naar wens

Zo ga je te werk:

  1. Doe de steak in een sluitbaar zakje en doe er de soja sauzen bij. Pers er de teentjes look in uit. Leg opzij (niet in de koelkast)
  2. Neem een klein kommetje. Snijd de sjalotten en een pepertje fijn, pers de knoflook. Voeg de andere ingrediënten voor de marinade toe. Zet opzij.
  3. Snijd de radijsjes in fijne rondjes. Neem 2 serveerkommetjes en doe er een handvol sojascheuten in, een paar blaadjes munt, de cashewnoten en de fijngesneden radijsjes bij. Hou opzij
  4. Meng in een aparte kom de kokosmelk met een paar druppels limoen sap en een eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Hou opzij

Afwerking:

  1. Haal de dunne lende uit het zakje. Dep droog met een stuk keukenrol.
  2. Zet de grillpan op het vuur en laat heel heet worden (tot bijna rookt).
  3. Bak de steak kort aan. 1 minuut aan elke kant.
  4. Laat je vlees een minuut rusten op een stukje aluminium folie en lepel er terwijl al een lepeltje marinade over
  5. Snijd de steak in dunne reepjes en dresseer op je bord. Lepel er wat van de marinade over.
  6. Werk je bord af met wat koriander, chili cress en een paar stukjes radijs.
  7. Giet een lepel van de kokos marinade over de salade en meng.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *