kip en citroen brochette met gegrilde meloen en frisse salade

16 mei 2017

Liefste dagboek,

Vandaag was het dan eindelijk zover. Het moet zo rond 14 uur geweest zijn toen ik het voelde. Het stond nochtans in de sterren geschreven, maar ik probeerde er niet teveel van te verwachten. Zo één van die verdedigingsmechanismen die ik mijzelf onbewust heb aangeleerd na al die verkeerde berichtgevingen en leugens. Frank en Sabine, jullie weten donders goed dat dit over jullie gaat.

Zelf de grote zonnelijnen die zich in de ochtend door mijn rolluik hadden gewurmd, konden mij niet van de gedachte ontdoen dat het toch wel weer loze zomersignalen zouden zijn. Een lange jeans, hemdje en pullover. Ze zouden mij niet liggen hebben.

Toen gebeurde het. Zo onverwachts. Ik kan nog precies aanduiden waar het precies begon. Hier, bovenaan. Hij rolde. Rolde over mijn bakkebaarden tot mijn oorlel om zich dan via de hals te nestelen bovenop de kraag van mijn jeans hemdje. De eerste zomerse zweet druppel. T’is zo ver. T’is zomer!

En daar hoorde, lieve dagboek, dan ook een echt fris en zomers gerechtje bij. Heerlijk gegrilde meloen, krokante kip, citroen en pittige radijs. Het receptje deel ik dan ook graag met mijn lieve lezersvriendjes. 

Dit heb je nodig (twee personen):

  • twee kippenborsten
  • 1 citroen
  • een halve meloen (cavaillon of galiameloen)
  • gemengde salade naar keuze
  • radijsjes
  • 1 teentje look
  • 1 rode ui
  • zonnebloempitten
  • 1 theelepel honing
  • rozemarijn
  • yoghurt
  • olijfolie
  • peper & zout

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de kip in kleine stukken en kruid ze met peper en zout. Eventueel kan je ook wat kippenkruiden gebruiken.
  2. Snijd de citroen in kleine stukken. Doe ze samen met de kip op een stokje. Druppel er wat honing over en doe er fijngesneden rozemarijn bij. Bak de brochettes in een grillpan.
  3. Kuis de grillpan en grill vervolgens de partjes meloen heel kort.
  4. Snij de ui in fijne ringen, halveer de radijsjes.
  5. Meng 150 gram yoghurt met een scheutje olijfolie, fijngesneden rozemarijn en pers er een half teentje knoflook bij. Werk af met wat druppeltjes citroensap.
  6. Dresseer de borden.

Smakelijk!

 

 

 

8 thoughts on “Kip en citroen brochette met gegrilde meloen en frisse salade”

  1. Lonneke

    Mei 26, 2017 at 05:16

    Dit lijkt me een heerlijk gerecht voor hele warme dagen. Gezond, verfrissend en niet te zwaar op de maag. Ik ben opzoek naar nieuwe recepten dus deze sla ik zeker op!

  2. Irina

    Mei 26, 2017 at 20:13

    Hmmm wat klinkt dit heerlijk! Dit recept ga ik zeker onthouden ^^

  3. Astrid

    Mei 27, 2017 at 04:38

    Klinkt zalig! Ik zou er zelf nooit opkomen om meloen te grillen. Benieuwd hoe dat smaakt!

    1. Jelle Beeckman

      Juni 5, 2017 at 12:20

      Zeker eens proberen!:)

  4. Miryam

    Mei 30, 2017 at 06:46

    Klinkt heerlijk en wat super leuk geschreven! Ik ga deze even opslaan.

    1. Jelle Beeckman

      Juni 5, 2017 at 12:20

      Dankje Miryam:)

  5. Dhini

    Mei 30, 2017 at 08:22

    Oh…ziet er yummi uit. Je mag mij als proefpersoon uitnodigingen 😀

    1. Jelle Beeckman

      Juni 5, 2017 at 12:20

      Haha goed om weten :p

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *