/

Koolvishaasje met venkelpuree en salsa van tomaat en paprika

augustus 13, 2019
venkelpuree

Laten we voor eens en voor altijd aardappelen verbannen uit de ‘groentepuree’. Hij is niet eens zo zeldzaam, de vraag hoeveel aardappelen ik door mijn wortelpuree, bloemkoolcreme of zalfje van butternut draai.  Ergens snap ik het wel. Als Belg zijn we opgegroeid met de heilige drievuldigheid op ons bord, zijnde een stuk vlees, groensel en patatten. Puree bestond destijds uit patatten en deed men daar iets van groenten bij, dan kon men dat categoriseren onder de noemer ‘stoemp’. Ik daarentegen hou van een groentepuree met een zuiver geweten. Eentje zonder strafblad, zonder aardappelen en vooral met veel groenten en een scheutje room. Zo dus ook bij het receptje van deze venkelpuree.  De zachte, zuivere, pure en slanke smaak van venkel zou alleen maar verkracht worden door de robuuste, aardse smaak van de aardappel. Ik weet niet hoe zwaar zo’n verkrachtingszaak in de wereld van de groenten zou bestraft worden, maar in mijn keuken zou je je toetje moeten afgeven!

Recept voor Lidl Belgium

Koolvishaasje met venkelpuree en salsa van tomaat en paprika

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 2 venkel
  • 2 koolvishaasje of kabeljauw (DOP bij Lidl)
  • 2 tomaten
  • 1 zoete paprika
  • 1 sjalotje
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 citroen
  • scheutje room
  • groentebouillon

Instructies

1

Schil de zoete paprika. Snijd in kleine blokjes. Voor een salsa is het echt belangrijk dat de blokjes klein zijn.

2

Snijd de tomaat in blokjes en de snipper het sjalotje. Doe alles in een mengkom.

3

Kruid met peper, zout en een snuifje suiker. Doe er daarna het sap bij van een citroen en een scheutje olijfolie. Is de salsa te zuur? Voeg dan nog een klein beetje suiker toe.

4

Snijd de venkel in kleine stukken. Houd 1 van de groene stengels en het venkel groen apart.

5

Kook de venkel zacht in een pot met water en bouillon.

6

Giet af en mix tot een gladde puree. Voeg een scheutje room toe en eventueel een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

7

kruid de vis met peper en zout en bak eerst op de velkant tot de vis langzaam gaart ( dat zie je langs de zijkant van de vis). Draai op het einde nog eens om en serveer.

8

Snijd de stengel in heel heel fijne rondjes om zo nog een extra crunch toe te voegen en werk het bord af met het venkelgroen.

Of een ander recept?

2 Reacties

  • Reply
    Sylvia De Graeve
    augustus 17, 2019 at 11:07

    Hey, waar zou ik het recept hiervan kunnen vinden? Alvast bedankt!

    • Reply
      Jelle Beeckman
      augustus 17, 2019 at 11:12

      Dag Sylvia,

      Staat er nu 🙂 Ik had even wat vergeten aanvinken vandaar dat het niet zichtbaar was:) Vandaar :p

    Laat een reactie achter