Tableware: Serax Surface Sergio Herman. Te koop bij Dhont Leef Mooi

Hoe hoog waren jouw wenkbrauwen uit pure verontwaardiging gefronst toen je de titel van dit gerechtje las? Lamsvlees, ansjovis en geitenkaas? Zet die kerel achter slot en grendel en geef hem een levenslang verbod op het schrijven van recepten!

Verstaanbaar, maar volledig onterecht.De ansjovis geeft namelijk een extra zoute toets aan de lam zonder dat je er een vissmaak aan overhoudt. De romige geitenkaas zorgt dan weer voor extra balans in het gerecht.

Een ‘wanne be’ technische uitleg eigenlijk om te zeggen dat dit een explosie van smaken is. Gewoon eens proberen en ik garandeer je, die wenkbrauwen zullen weer de hoogte in gaan. Niet van verontwaardiging deze keer maar van genot. Melig hé!

Dit heb je nodig (2 personen)

  • lamskoteletjes
  • 2 ansjovis filets
  • zonnebloempitten, pijnboompitten (of andere noten)
  • panko (broodkruim)
  • rozemarijn
  • geitenkaas
  • couscous
  • zongedroogde tomaten
  • rode paprika
  • verse oregano/ basilicum
  • 2 eieren
  • bloem

Zo ga je te werk:

  1. Bak de ansjovis filets aan in olijfolie en wacht tot ze volledig weggesmolten zijn.
  2. Doe daarbij de panko (3 eetlepels) en de noten en zet aan de kant.
  3. Kruid de lamskoteleten met peper en zout, wikkel in de bloem, daarna in het ei en paneer vervolgens in het panko mengsel.
  4. Bak goudbruin in de pan en laat het vlees even rusten.
  5. Giet kokend water (met bouillon blokje) bij de couscous zoals beschreven op het pakje.
  6. Snijd een rode paprika in kleine stukjes en doe ze bij de couscous. Doe ook de olie van de zongedroogde tomaten erbij als ook de tomaten zelf.
  7. Kruid de geitenkaas met peper en zout en draai en roer tot een zachte crème. Doe in een spuitzak.
  8. Serveer en werk af met verse kruiden. Smakelijk!

 

 

 

7 thoughts on “Lamskotelet met ansjovis/notenkorst, handgerolde couscous en geitenkaas”

  1. Lodi

    September 4, 2017 at 08:47

    Aangezien ik dol ben op geitenkaas ben ik heel nieuwsgierig naar dit recept. Mij reactie was ook meteen ‘ansjovis???’ maar het klinkt heerlijk en ik ga het gewoon proberen!

    1. Jelle Beeckman

      September 4, 2017 at 11:04

      Zeker doen 🙂

  2. Lotte

    September 4, 2017 at 09:06

    Toen ik de titel las dacht ik inderdaad even dat je gek was geworden haha. Het klinkt verder wel lekker al twijfel ik nog steeds over de ansjovis 😉

    1. Jelle Beeckman

      September 4, 2017 at 11:03

      Haha gewoon proberen!!

  3. Cat

    September 4, 2017 at 11:00

    Ziet er lekker uit en ik hou wel van spannende smaakcombi’s . Leuke schrijfstijl ook en complimenten voor je fotografie.

    1. Jelle Beeckman

      September 4, 2017 at 11:03

      Dankje Cat voor je complimentje

  4. Maaike

    September 6, 2017 at 20:00

    Ooohh heerlijk en gezond, dit wil ik een keer proberen!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *