Wie van jullie heeft al eens een gerechtje gemaakt met Martini? Ik wel en het is heerlijk. Net als bij witte wijn past deze vermouth namelijk zeer goed bij visgerechten. Gebruik Martini trouwens ook eens om je mosselen in klaar te maken. Zalig met wat fijngesneden spek er bij.

Vorige week maakte ik een simpele kom pasta met reuzengarnalen en courgette. Van dat laatste heb ik overigens een hele koelkast vol liggen. Om één of andere reden houden mensen er blijkbaar van om mij wat zelfgekweekte courgettes cadeau te doen. Het is dus courgette eten tot we er bij neervallen en ’s nachts dromen van bloemkolen, sla en tomaten.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • reuzengarnalen
  • 1 scheut Martini
  • fijngesneden dragon
  • 1 gele en 1 groene courgette
  • 1 ui
  • flesje room
  • 1 teen knoflook

Zo ga je te werk:

  1. Fruit de ui en de knoflook aan in een scheut olijfolie. Bak terwijl ook de reuzengarnalen aan. Als ze mooi van kleur zijn, haal ze dan uit de pan.
  2. Blus de pan met een scheutje Martini en laat de alcohol verdampen. Laat voor de helft inkoken en voeg daarna de room toe. Laat zachtjes inkoken.
  3. Gebruik een kleine parisiennelepel om bolletjes uit de courgette te snijden. Je kan natuurlijk ook gewoon de courgette in blokjes snijden.
  4. Bak de bolletjes courgette aan in olijfolie.
  5. Kook de linguini al dente. Doe de pasta bij de saus en voeg ook een lepeltje kookwater toe.
  6. Werk af met wat fijngesneden dragon.

Smakelijk!

Volgen jullie mij al op Facebook? Zeker doen!

 

5 thoughts on “Linguini met courgette, reuzengarnalen en Martini/dragon-saus”

  1. Frederique

    Juli 12, 2017 at 22:02

    Oei klinkt (en ziet!) er werkelijk heerlijk uit. Gaat op de to-make-list!

  2. Daisy Ollefers

    Juli 12, 2017 at 22:05

    Wat een gave blog heb je. En heb ff op je insta gespiekt. Ziet er allemaal heerlijk uit. Jouw vriendin boft maar!

    1. Jelle Beeckman

      Juli 29, 2017 at 12:55

      haha dankje Daisy, ik zal het haar zeggen :p

  3. Beau Bewust

    Juli 13, 2017 at 04:45

    Oh klinkt echt heerlijk! Ben dol op courgette én garnalen 😍

    1. Jelle Beeckman

      Juli 29, 2017 at 12:55

      Zalig he! Ik ook mmm!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *