Of we het nu willen of niet, de herfst sluipt stilletjes dichter en dichter tot bij de voordeur. Die deur laat ik voorlopig nog wel zwaar gebarricadeerd toe maar toch kruipt het koudere weer subtiel mijn keuken binnen. Het bewijs, deze variant op de Noord Amerikaanse chowder.

Die echte klassieke clam chowder is een soep gemaakt met visbouillon, ingedikt met aardappel en geserveerd met mais en zeevruchten. Deze versie met verse kippenbouillon en scampi is minstens even lekker en bovendien ook net wat budgetvriendelijker.

Werk het gerechtje af met wat gerookt paprika poeder en verse kruiden en je hebt een heerlijke portie comfort food zonder dat je er al te veel werk in moet stoppen.

Dit heb je nodig (2 personen):

  • een groot blik mais
  • 3 aardappelen
  • 10 scampi
  • kippenbouillon
  • 1 stengel selder
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • 1 witte kool fijngesnipperd
  • takjes bieslook
  • dille
  • gerookt paprikapoeder
  • 10 cl room
  • boter
  • een half glas witte wijn

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de selder en de ui fijn en stoof ze klaar in een klontje boter.
  2. Schil de aardappelen en snijd de aardappel in kleine blokjes.
  3. Laat mee garen met de ui. Hou wat blokjes aan de kant voor de afwerking.
  4. Voeg de wijn en daarna de bouillon toe.
  5. Doe de mais en de room erbij en mix tot een gladde, dikke soep.
  6. Zet de pot terug op het vuur en gaar de scampi in de soep.
  7. Snijd de witte kool in heel fijne stukken.
  8. Werk af met de verse kruiden, een mespuntje gerookt paprikapoeder, de krokante kool en wat overgebleven mais en stukjes aardappel.

Klaar voor de herfst? Ik wel! 

13 thoughts on “Mais en aardappelsoep met scampi en witte kool”

  1. Frieda

    September 7, 2017 at 07:53

    een leuk idee voor de feestdagen , prachtig bordje

  2. Kristof

    September 7, 2017 at 07:54

    Mais en aardappel klinkt me nu niet direct heerlijk in de oren maar de foto ziet er supermooi uit, ga het toch eens proberen want de andere ingrediënten lust ik wel heel graag!

  3. Mahwish - Mammie Mammie

    September 7, 2017 at 08:34

    Het is maar dat ik niks met wijn doe, maar verder klinkt het goed! En wat een prachtige foto.

  4. Marjolein Goedhardt

    September 7, 2017 at 08:58

    Dat ziet er heel leuk uit, dit kun je wel voorschotelen aan je gasten, tof Een heel leuk idee om te maken

  5. Sylvia

    September 7, 2017 at 08:59

    Ziet er lekker uit, maar ik wacht nog maar even met de bijna “winterse” maaltijden 😀😉

    1. Jelle Beeckman

      September 8, 2017 at 17:25

      Wacht maar, hij zal er snel zijn :p

  6. Emmy

    September 7, 2017 at 09:10

    ‘Zaterdag soepdag’ heeft voor a.s. zaterdag een heerlijk recept klaarstaan! Dank je wel 😉

    1. Jelle Beeckman

      September 8, 2017 at 17:25

      haha ideaal! Leuk dat je op zaterdag soepdag hebt :p

  7. Sandy

    September 7, 2017 at 10:29

    Oh dit lijkt me echt zalig, helemaal wat voor mij! Ik ga je recept opslaan, dank je

  8. Dhini

    September 7, 2017 at 14:36

    Ik ben benieuwd naar deze soep. nog nooit gehoord van dit recept

  9. Neeltje | Thoughts in Style

    September 8, 2017 at 07:14

    Wow dit ziet er zo lekker uit!

    1. Jelle Beeckman

      September 8, 2017 at 17:24

      Dankje!

  10. Nicole Orriëns

    September 12, 2017 at 07:41

    Ik wist niet dat soep er zo lekker uit kon zien zeg. Ik kom zelf nooit verder dan groentesoep…

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *