/

Mais op de barbecue met avocado boter

mei 7, 2018
mais

-Mais op de barbecue met avocado boter-

Wat een weer hebben we afgelopen week gehad! Hopelijk hebben jullie er even hard van genoten als ik? Ik heb namelijk, voor het eerst dit jaar, de barbecue weer vanonder een dikke laag zaagsel uit mijn tuinhuis gehaald. Best laat op het jaar eigenlijk, maar nu hij weer netjes uitgepakt en voorzien van kolen klaar staat, zal je hier de komende zomermaanden geregeld barbecue gerechten zien passeren. Het zijn vooral de side dishes waarop ik mij graag wat meer wil toespitsen. Ik heb het namelijk niet zo voor die snel snel barbecues met de typische bijgerechten als een kom geraspte wortelen, pasta salade met rauwe paprika, een zakje sla en te grote stukken dressingsloze tomaat

Je kan zo veel meer lekkers doen met je barbecue en dat wil ik jullie de komende maanden, in samenwerking met Lidl Belgium, laten zien. Niets moeilijks, maar gewoon eens wat anders! We beginnen de maand met deze geroosterde maiskolven met avocado boter. Dat laatste is trouwens ook gigantisch lekker op een stuk stokbrood of gesmolten over je steak. Ik zeg het maar…

Meer BBQ bijgerechten? Check deze eens.

Mais op de barbecue met avocado boter

Ingrediënten

  • 4 maiskolven (ongekookt)
  • 4 theelepels paprikapoeder
  • 1 avocado
  • 1 teen look
  • 100 gram hoeveboter (ongezouten)
  • 1 limoen
  • korianderblaadjes
  • 1 chili
  • olijfolie
  • lente-ui
  • zeezout en peper

Instructies

1

Bewaar de boter op kamer temperatuur

2

Doe een teen look, de avocado, een paar blaadjes koriander, de rasp van de limoen en het sap van een halve limoen samen met de boter in een keukenrobot.

3

Schep de boter terug in de pel van de avocado en zet opzij.

4

Kruid de mais met peper, zout, 1 theelepel paprika poeder per maiskolf en wrijf in met olie. Trek het groen naar achter.

5

Leg ze niet direct boven de hete kolen maar probeer ze indirect te grillen. Leg ze dus op een kant op de grill waar het minder heet is. Anders verbrandt de mais vrijwel direct.

6

Draai geregeld om tot de mais goudbruin en gaar is.

7

Wrijf in met de avocado boter, fijngesneden chili, lente-ui en eventueel nog wat limoen rasp.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter