Recept ontwikkeld voor slagerij De Bokke

Deze meatloaf met kip is nog een grotere ster dan de gelijknamige zanger van de wereldhit ‘paradise by the dashboard light’. Kippengehakt, rozemarijn, paddenstoelen, gekarameliseerd witloof, amandelen, da’s verre van een alledaagse fricandon, Jelle.

Klopt, you took the words right out of my mind. Een flauwe, muzische verwijzing maar ik ben wel echt een beetje verliefd op dit gerechtje dus deel ik het met veel plezier met jullie. Because i do anything for love! Doet-ie het weer!

Dit heb je nodig:

  • 500 gram kippengehakt
  • 1 ei
  • handje vol amandelnoten
  • paneermeel
  • champignons (+-7)
  • witloof (1 stronkje)
  • amandelen
  • thijm
  • rozemarijn
  • 1 teen look
  • 8 sneetjes gerookt spek

Zo ga je te werk:

  1. Doe een ei bij het gehakt. Doe er paneermeel bij tot het gehakt niet teveel meer aan de vingers plakt.
  2. Snijd de champignons in kleine blokjes en meng ze onder het gehakt.
  3. Snijd ook de witloof in kleine stukjes en bak ze aan. Laat ze karameliseren. Strooi er eventueel een theelepel suiker over. Doe ze bij het gehakt
  4. Snijd de amandelen in stukken en voeg ze toe aan het gehaktmengsel
  5. Maak een ovalen vorm van het gehakt en leg er het gerookt spek over.
  6. Doe wat takjes rozemarijn en thijm in de ovenschaal alsook een teen look.
  7. Leg wat klontjes boter op het gehaktbrood.
  8. Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 45 minuten
  9. Serveer met pickles

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *