/

Mozzarella salade met zongedroogde tomaat, amandel en zeekraal

april 21, 2019
mozzarella

-Mozzarella salade met zongedroogde tomaat, amandel en zeekraal-

De eenzame man aan de barbecue gooit, van achter zijn fort van lege bierblikjes, de stukken voorgemarineerd vlees op het rooster als was hij een volleerd groupier in het casino. Aangeschoten en aangebrand in zijn gezicht prikt en snijdt hij in het vlees tot ze dezelfde cuisson hebben als de plastieken schaaltjes waar ze in zaten. Zakken sla en rubberen worteltjes worden opengescheurd, tomaten met een bot mes opengereten en een kwartet sauspotten moet het hele boeltje proberen te redden.

De tijden dat een zaterdagse barbecue er zo uitzag, zijn gelukkig voorbij. Gisteren legde ik een heerlijke cote a los op het vuur, serveerde het met chimichurrie en deze zalige mozzarella salade met amandelen, rucola, tomaat en zeekraal.

Ingrediënten van bij Lidl Belgium

 

Mozzarella salade met zongedroogde tomaat, amandel en zeekraal

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1 potje mini mozzarella bolletjes
  • 1 potje zongedroogde tomaat
  • 200 gram zeekraal
  • handvol amandelen
  • 1 plantje basilicum
  • peper en zout
  • balsamico creme/stroop

Instructies

1

Hak de noten

2

Doe de mozzarella, tomaat en zeekraal samen met de noten in een kom. Giet er de olie van de tomaten door als dressing.

3

Kruid met peper en zout en strooi er blaadjes basilicum over. Werk af met balsamico siroop en serveer met een stuk brood.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter