the mystery box

Het was weer een tijdje geleden sinds mijn vorige uitdaging maar afgelopen zondag stond er een mooi gevulde, gevarieerde kist voor mij klaar bij het ontbijt. Een avocado, rijst, gerookte forel, paprika, pasta, radijsjes, een pattison, aardappelen… daar moest ik het dan maar mee doen.

Ik besloot de forel te verwerken in een vis kroketje. De aardappel gebruikte ik daarvoor als bindmiddel. Ze doen dit vaak bij de traditionele fish cakes dus dat kon niet mislopen. Het geheel bracht ik op smaak met de verse kervel.

Helaas geen paneermeel, brood of panko ter beschikking om mijn kroketten extra krokant te maken. Ik herinnerde mij een aflevering van ‘Saturday kitchen’ waar rijst gepoft werd om te gebruiken als extra krokantje op het bord en wou hetzelfde  proberen. Hieronder lees je daar meer over.

De paprika grilde ik in de oven om ze daarna op te rollen en de avocado en limoen vormden samen een frisse dip. Het geheel werd uiteindelijk afgewerkt met pittige radijs, wat blaadjes kervel en nog wat stukjes forel. Fris, krokant, zoet, pittig,… Overheerlijk!

Een geslaagd bordje als je’t mij vraagt. Wat vinden jullie ervan? Wil je dit gerecht ook eens maken, scroll dan gauw even naar beneden!

 

forelkroketje met paprikarolletjes, avocado en radijs

Dit heb je nodig (2 personen):

 • 2 forel filets
 • 4 radijzen
 • 1 avocado
 • 1 gele paprika
 • 1 rode paprika
 • 2 aardappelen
 • 1 halve limoen
 • kervel
 • een handvol rijst
 • 1 ei
 • 1 eetlepel bloem

Zo ga je te werk:

 1. Was de rijst een aantal keren onder koud water en spoel het zetmeel ervan. Kook daarna de rijst beetgaar en giet af. Droog de rijst vervolgens een uur in een oven van 100 graden op een bakplaat. Hou droog.
 2. Kook de aardappelen en pureer ze. Voeg zout en peper toe. Gebruik geen melk, room of boter. Het is belangrijk dat de aardappel puree droog is. Laat afkoelen.
 3. Meng de puree met de gerookte forel. Voeg ook wat verse kervel toe. Rol vervolgens balletjes van het mengsel.
 4. Rol de balletjes eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door de rijst.
 5. Pureer de avocado en meng met het sap van een halve limoen. Kruid met peper en zout. Zet koud in de koelkast.
 6. Doe de volledige paprika in de oven. Zet de oven op grill stand (250 graden). Laat het vel van de paprika volledig zwart worden. Doe de paprika’s daarna uit de oven en in een schaal. Overdek de schaal met plastiekfolie en laat 5 minuten rusten. Haal daarna het velletje van de paprika. Dat zou vrij eenvoudig moeten gaan. Snijd vervolgens de paprika in fijne reepjes en rol op. Serveer dit koud.
 7. Frituur de kroketjes vervolgens op 190 graden.
 8. Werk af met wat pittige radijsjes en nog wat kervel. Smakelijk!

Wat hadden jullie gemaakt met deze ingrediënten box?

Volgen jullie mij al op Facebook trouwens?

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Mysterybox: iets met gerookte forel, avocado en rijst”

 1. zebrazonderstrepen

  Juni 15, 2017 at 07:40

  mmhh zomers receptje, lijkt erg lekker

  1. Jelle Beeckman

   Juni 15, 2017 at 07:52

   Lijkt niet enkel zo, is ook echt zo ze :p

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *