Ossobuco a la Messy Chef

Augustus 15, 2018

Zondag 1 uur ’s nachts. Morgen komen mijn broer en schoonbroer zo’n veel te grote IKEA kast in mekaar steken omdat ik daar enerzijds zelf het geduld niet voor heb en anderzijds moet ik een hele dag verder werken aan de babykamer. Nog steeds op één been en de verbouwingen duren een stuk langer dan verwacht terwijl de komst van dat kindje steeds dichter bij komt. Uiteraard staat niemand te springen om te worstelen met die ingewikkelde knutselpakketten, maar met de belofte dat ik hen daarna één van mijn betere wijntjes zou inschenken en lekker eten zou maken, kon ik hen gelukkig overtuigen.

Het enige wat ik moest doen, was zondagmiddag ossobuco maken, die een paar uur traag laten garen in de oven om daarna nog een nachtje in de koelkast te bewaren. Meer dan dat is er niet aan, ware het niet dat mijn familiefeestje zondag middag een beetje uitgelopen was en ik dus om 20 uur nog aan mijn eten moest beginnen. Zo’n ossobuco is totaal niet moeilijk om te maken, maar heeft wel wat tijd nodig. En zo moet het rond 1 uur ’s nachts zijn geweest dat ik de oven van 140° naar 0° graden zette om met kleine oogjes in bed te kruipen.

Neen, laat je niet afschrikken door mijn slechte planning skills en mijn autistische nood om dit gerechtje traag in de oven te garen. Je kan ook gewoon, net als bij stoverij trouwens, alles  mooi garen in een gewone kookpot voor een uurtje of 2-3. Zo’n nacht in de koelkast bewaren, dat zou ik wel zeker aanraden. Oh ja, de ossobuco viel trouwens super hard in de smaak en die IKEA kaast staat er na slechts 7 uur sleutelen! Nu nog die babykamer afkrijgen op tijd!

Ossobuco a la Messy Chef

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 2 rundschenkels
  • 1 bouillon blokje (rundsvlees)
  • 1 blik tomatenblokjes (200 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 leeg blik tomatenblokjes gevuld met water.
  • 2 uien
  • 3 tenen look
  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 kaneelstok (of lepeltje kaneelpoeder)
  • verse basilicum
  • verse tijm
  • gedroogde oregano
  • 1 glas rode wijn
  • 1 eetlepel bloem
  • boter
  • optioneel: tabasco
  • serveren met pasta en geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

1

Snijd de ui, de selder en de wortel in kleine blokjes.

2

Kruid de schenkels met peper en zout. Laat het vet er aanzitten voor de smaak. Achteraf kan je het overtollige vet verwijderen.

3

Smelt een klontje boter in een grote kookpot en bak de schenkels aan zodat ze een mooi kleurtje hebben. Haal ze uit de pot.

4

Bak de groentjes en pers er de tenen look bij.

5

Strooi de bloem er over.

6

Doe de tomatenpuree er bij en laat een kleine minuut meebakken.

7

Blus met de rode wijn en laat de alcohol er uit koken (ongeveer tot de helft).

8

Voeg de kaneel, gedroogde oregano, basilicum en tijm toe.

9

Doe de tomaten in blik er bij. Vul het blik met water en giet het water bij de groenten.

10

Leg het vlees terug in de pot en zorg dat alles onder staat in de saus. Zo niet, voeg dan nog een beetje water toe. Verkruimel het bouillon blokje er bij.

11

Zet gedurende 3 uur op een zacht vuurtje tot het vlees uit mekaar valt. Kruid bij met peper en zout.

12

Serveer met pasta, Parmezaanse kaas en een paar druppeltjes tabasco

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter