Overschotjes pasta met scampi, kruidenkaas en veel groentjes

Zondag is het hier steevast ‘eet de koelkast leeg’ dag. Destijds hebben we dat hier thuis in het leven geroepen omdat we een stuk economischer wilden eten. Te veel en te vaak bleven groenten liggen omdat ze in mijn hoofd niet echt pasten in het gerecht dat ik voor ogen had (#autistisch). Wanneer we de uiteindelijke balans maakten, kwamen we tot de constatatie dat we gewoon erg veel geld door het toilet spoelden. Geld dat best wel welkom is als je in verbouwingen zit en er een kleintje op komst is. Je hoort het goed, ik word papa!

Hoe zo’n kleintje gemaakt wordt, het verhaaltje van de bloemetjes en de bijtjes, dat kennen jullie, maar hoe je deze heerlijke kom pasta maakt, daar kunnen jullie misschien wel hulp bij gebruiken. Deze week kreeg ik een leuk pakketje van St.Moret binnen en ik had nog wat prei over van het gerechtje van vrijdag, de zalm met aardappel salade. Verder vond ik ook nog een halve courgette, een paprika en drie kwart van een aubergine in de onderste lade. Wederom restjes van mijn tricolore hapjes afgelopen zaterdag. Heel wat lekkers waar ik nog iets lekkerder van gemaakt heb.

Je hoeft dit recept echt niet volledig te volgen, ik daag jullie uit om creatief te zijn met wat er in jouw koelkast zit.

Kan ik jullie hiermee plezieren op zondag? 

Dit heb je nodig (2 personen):

  • pasta
  • 1 potje St Moret mousse met bieslook (of kruidenkaas)
  • 1 gele paprika
  • 1/4 gele courgette
  • 1/2 aubergine
  • een paar olijfjes
  • scampi (5 per persoon)
  • 1 tomaat
  • verse basilicum
  • een paar druppels citroen sap
  • 1/2 chili peper of chili poeder
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml witte wijn

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de ui, aubergine, courgette, gele paprika en chili peper in fijne blokjes.
  2. Bak de scampi krokant in de pan en leg ze opzij.
  3. Fruit de groenten aan in dezelfde pan, kruid met peper en zout en voeg de knoflook toe.
  4. Blus met de witte wijn en laat inkoken tot de alcohol verdampt is.
  5. Kook de pasta al dente.
  6. Doe de scampi terug bij de groenten en roer er de kruidenkaas onder.
  7. Voeg 2 eetlepels van het kookwater van de pasta toe aan de saus.
  8. Giet de pasta af en doe bij de saus.
  9. Snijd een paar blaadjes basilicum fijn en een tomaat in blokjes. Voeg eventueel ook nog wat fijngesneden olijfjes toe.
  10. Serveer in een diepe kom en werk af met de basilicum, de tomaat en een paar druppels citroensap.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *