Paprika gazpacho met chorizo en garnaal

‘T’is vanavond tomaat garnaal met frietjes om het voor mama eens gemakkelijk te maken’ Ik hoor het mijn moeder nog zeggen terwijl ze mijn veel te grote Kipling boekentas en bijhorende ketting aapjes in haar fietsmand probeerde te stouwen.

De kipjes achter ons tuinhok pikten vervolgens met veel smaak de restjes van ons niet volledig leeggegeten bordje. Een wapenfeit dat vandaag zeker, als kwaliteitskrant zijnde, HLN zou halen. Volledig absurd als je ziet wat je betaalt in de winkel voor een hoopje in Timboektoe gepelde garnalen. Ongelofelijk duur zijn ze en zo sparen we ze voor wat chiquere gelegenheden.

Afgelopen dinsdag mocht ik het roze goud nog eens uit de goed beveiligde kluis van de visafdeling halen om te gebruiken op een familiefeest. En de kippetjes, die moesten zich tevreden stellen met wat Wahgu en een voor drie kwart gevuld potje kaviaar. T’is crisis voor iedereen.

Kan je het principieel of financieel toch niet verantwoorden, hou het dan misschien wat goedkoper met kreeft (niet heus natuurlijk) of wacht tot de prijzen terug ferm naar beneden zijn. Die tijd komt wel nog.

Goed,… over naar het receptje.

Dit heb je nodig (40 hapjes):

  • 3 tomaten
  • 3 paprika’s
  • 1 teen look
  • 2 uien
  • gerookt paprika poeder
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 komkommer
  • 1 chorizo worst
  • garnalen (afhankelijk van het budget 😉 )
  • verse basilicum
  • rode wijn azijn

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de paprika in stukken en leg ze op een ovenschaal. Snijd ook de ajuin fijn en doe ze samen in een oven van 180 gaden voor 15 minuten. Laat afkoelen.
  2. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak krokant aan in de pan.
  3. Doe de ui en de paprika in de blender samen met de tomaat, een theelepel gerookt paprika poeder, de tabasco, basilicum en stukken komkommer. Voeg een eetlepel rode wijn azijn toe en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout en voeg azijn bij naar smaak.
  4. Je kan de soep zo serveren of vooreerst toch nog even door een zeef halen. Ik doe meestal een helft gezeefd en een helft niet.
  5. Werk af met het roze goud en fijngesneden basilicum.
  6. Serveer ijs koud!

 

 

 

 

7 thoughts on “Paprika gazpacho met chorizo en garnaal”

  1. Lodi

    Augustus 28, 2017 at 08:19

    Heerlijk recept, maar eerlijk is eerlijk. Ik kocht vind e week ook garnalen en schrok me zeker van de prijs. Het si zo lekker, maar ik koop het zeker minder dan anders. Toch hou ik dit recept even in gedachten.

    1. Jelle Beeckman

      Augustus 28, 2017 at 09:01

      heb je volledig gelijk in. Maar zo voor één keertje mocht het wel en in een hapje kan je gewoon 5 garnaaltjes per persoon doen :p

  2. Sandy

    Augustus 28, 2017 at 08:57

    Dit lijkt me wel lekker! Ik heb dit nog nooit op maar ben al wel dol op garnalen en paprika <3

    1. Jelle Beeckman

      Augustus 28, 2017 at 09:02

      Wie niet hé :p

  3. Beau Bewust

    Augustus 28, 2017 at 09:22

    Top combi dit! Binnenkort maar eens proberen 😉

  4. Dhini

    Augustus 29, 2017 at 07:16

    Oh..die lijkt mij heerlijk. Love seafood

  5. Janet

    Augustus 29, 2017 at 16:15

    Gelukkig houd ik niet echt van garnalen, maar zonder garnalen klinkt het ook erg lekker. Leuk geschreven!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *