/

Parelcouscous salade met courgette, nectarine, radijs & basilicum

augustus 9, 2018
Parelcouscous salade met courgette, nectarine, basilicum

Een heerlijk verfrissende salade met parelcouscous.

Afgelopen zondag een halfuurtje na twaalf. Mijn vriendin komt, nadat ze die ochtend met een kleine list was weggehaald, de poort doorgewandeld waar een stuk of 26 vrouwen haar op staan te wachten. Om mijn vriendin te verrassen en om haar te bedanken voor alles wat ze de afgelopen tijd alleen heeft moeten doen wegens mijn tijdelijke status als rolstoelpatiënt, heb ik tantes, vriendinnen, vrouwelijke collega’s en moeders uitgenodigd voor een gezellige baby brunch. De dag ervoor had ik in het geheim, in de keuken van mijn ouders, een vijftal salades klaargemaakt voor al die hongerige dames. Iets gezond want daarna volgde een Ben en Jerry’s ijs buffet.

Een van die salades was deze met parelcouscous. En dat terwijl ik nog maar net een heerlijk en soortgelijk gerechtje achter de kiezen had (dat receptje kan je trouwens hier vinden) Maar, deze viel zo in de smaak dat ik op vraag het recept ervan op mijn blog zet.

De falafel rechtsboven op de foto maakte ik al eens op deze blog. Het recept daarvan kan je hier vinden.

Trouwens, binnenkort heb ik een volledig vernieuwde website! Ik kijk er zo hard naar uit en ben heel erg benieuwd wat jullie er van gaan vinden.

Parelcouscous salade met courgette, nectarine, radijs & basilicum

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1 groenten bouillon blokje
  • 100 gram parelcouscous
  • 1/2 groene courgette (ongeschild)
  • 1/2 gele courgette (als je die vind)
  • 1/2 citroen
  • een handvol radijzen
  • 1 nectarine
  • 1 pakje feta
  • 1 handvol pompoenpitten (of iets anders van nootjes kan best)
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • teen look
  • optioneel: venkelzaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

1

Los het bouillonblokje op in kokend water. Kook de parelcouscous gaar zoals beschreven op het pakje en giet af.

2

Spoel onder koud water en laat afkoelen.

3

Kruid met peper en zout, en meng er een scheutje olijfolie onder zodat de korrels niet plakken. Dat mag vrij rijkelijk zijn.

4

Snijd de courgettes in heel fijne blokjes en doe ze bij de couscous. Je hoeft ze niet te schillen.

5

Doe hetzelfde met de radijsjes en de nectarine.

6

Snijd de basilicum fijn en roer onder de couscous.

7

Doe de nootjes er bij.

8

Doe een paar druppels citroensap bij de yoghurt. Pers er een teentje (of half teentje afhankelijk van de grootte) look in uit. Roer de oregano er onder. Als je venkel zaadjes liggen hebt, bak die dan even aan in een droge pan en doe ze vervolgens bij de yoghurt. Meng er nog een eetlepel olijfolie onder en kruid met peper en zout.

9

Zet de salade koud, brokkel er wat feta over bij serveren.

Of een ander recept?

1 Comment

  • Reply
    Kaat
    augustus 13, 2018 at 11:23

    Hoi Chef,
    ik hoop maar dat je je vriendin niet echt hebt ver-ast 😉 !
    (Beroepsmisvorming hé, kan het niet laten…)

  • Laat een reactie achter