Mijn goede weervrienden Frank en Sabine lieten mij gisteren weten dat het weer goed weer ging worden dit weekend. Probeer voorafgaande zin maar eens drie keer na mekaar uit te spreken.Goed, het liefst sta ik op die momenten niet te lang in de keuken en ga ik op zoek naar een lichte maaltijd. Iets zoals dit makkelijk gerechtje met rode pesto en frisse, licht pikante, scampi’s bijvoorbeeld. Mocht je dus echt geen zin hebben om in de houtskool te wroeten in een poging je kip brochettes te ontdoen van eventuele salmonella bacteriën, dan kan deze wel eens jouw hoogtepunt van het weekend worden. Geniet met een lekker glas wijn en deel dit gerechtje vooral met vrienden. Alles smaakt toch net dat beetje beter met goed gezelschap aan tafel, toch?

Smakelijk, geniet met volle teugen en leeg gegeten borden

Dit heb je nodig (2 personen):

  • 200-300 gram reuzegarnalen
  • kerstomaten
  • 1/2 Spaanse chili peper
  • 2 tenen look
  • olijfolie
  • 1/2 citroen
  • Parmezaanse kaas (50 gram)
  • pijnboompitten (40 gram)
  • pasta
  • zongedroogde tomaten (1 doosje)
  • afwerking: peterselie (optioneel)
  • peper en zout

Zo ga je te werk:

  1. Doe de zongedroogde tomaten (met de olie die er bij zit) in een blender of vijzel samen met de Parmezaanse kaas, een halve teen look en de pijnboompitten. Eventueel kan je die laatste even opbakken. Doe er een scheut olijfolie bij.
  2. Snijd de chili peper heel fijn.
  3. Pel de garnalen, doe er een scheutje olijfolie en de chili peper bij en pers er 1.5 teen look in uit. Laat een uurtje koel staan in de koelkast indien mogelijk.
  4. Zet de oven op 180 graden. Leg de trostomaten op een ovenschaal, kruid met peper en zout en druppel er olijfolie over. Zet een kwartier in de oven tot wanneer de tomaatjes openspringen.
  5. Kook de pasta beetgaar.
  6. Bak de garnalen in een hete pan.
  7. Hak een paar takjes peterselie fijn.
  8. Blus de garnalen met het sap van een halve citroen, kruid met peper en zout en meng er de peterselie onder.
  9. Meng de pesto bij de pasta en werk af met de tomaatjes, de garnalen, nog wat geraspte kaas en verse peterselie.

Smakelijk!

Maak je een recept van The Messy Chef? Laat het mij dan weten want ik ben super benieuwd naar wat jullie er van vonden! Dat kan hier via Facebook of tag the_messy_chef_blog op Instagram. Pin dit receptje hier

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *