/

Salade met kortgebakken steak met Parmezaan korst, look croutons en tomaten

juni 9, 2018
salade

-Salade met gebakken steak met Parmezaan korst, look croutons en tomaat.-

Tomaten als blozende, bolle wangen keurig dicht bij mekaar met hun kleine groene hoedje op. Hemels zoet zaad, simpel geluk. Gekarteld, klein, langwerpig, groen, geel, oranje, zwart, wit. In alle vormen en kleuren liggen ze momenteel in de winkel. Buiten die laatste, die zijn waarschijnlijk gewoon beschimmeld, koop ik ze gewoon allemaal.

Over simpel geluk gesproken, dit is zo’n puur gerechtje waar ik echt instant melancholisch van word door de simpliciteit en de echte, zomerse smaken. De ideale salade als het echt broeiheet is buiten en als je in volle training bent om terug in je zwembroek te geraken. Zoet, zout, zuur, krokant, vlezig,… Deze heeft het allemaal.Een super match op Tinder, het bisnummer tijdens het optreden van je lievelingsband, een dikke vette A op je rapport.

Liever zin in een andere salade? Klik dan even hier.

Kort gebakken steak met Parmezaan korst, look croutons en tomatensalade.

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • selectie van gekleurde tomaten
  • doosje zongedroogde tomaten
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • verse tijm en rozemarijn
  • 2 x rib eye of steak
  • 1 wit brood (ongesneden)
  • kappertjes (appelkappertjes)
  • 1 rode ui
  • 1 teen look
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • olijfolie
  • rucola (optioneel)

Instructies

1

Haal de steak ruim op voorhand uit de koelkast.

2

Snijd 3 grote sneden van het brood en snijd vervolgens in kleine blokjes.

3

Zet een pan (anti kleef) op het vuur met daarin een goede scheut olijfolie en een teen look (die je even plat drukt met je mes). Bak de brood croutons krokant en strooi er op het einde een paar takjes tijm bij. Doe er geregeld weer wat olijfolie bij. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en hou opzij.

4

Rasp de Parmezaanse kaas fijn (niet heel het stuk natuurlijk) en rol er de steak in zodat hij volledig bedekt is. Kruid met peper, een klein snuifje zout (Parmezaan is al vrij zoutig) en tijm/rozemarijn.

5

Bak aan op een hard vuur in een scheut olijfolie. Als alle kanten dicht geschroeid zijn, laat de steak dan rusten op een bordje. De bedoeling is dat de steak nog vrij bleu is, maar krokant aan de buitenkant. We serveren de steak lauw.

6

Snipper een ui in fijne ringen en doe ze in een grote mengkom.

7

Snijd de tomaten in verschillende vormen (ronde plakjes, grotere stukken, heel fijn...) en doe alles samen in de mengkom bij de ajuin. Doe ook de zongedroogde tomaten + de olie er bij.

8

Kruid met peper en zout, een lepel olijfolie en de rode wijn azijn. Laat 5 minuten trekken zodat alle sappen vrij komen.

9

Snijd de steak in fijne schellen, dresseer de tomaten en werk af met de kappertjes, verse basilicum, rucola en de brood croutons.

Of een ander recept?

2 Reacties

  • Reply
    Ingrid
    juni 11, 2018 at 15:14

    Ha, herkenbaar, in de Delhaize lag een kistje met mix van tomaatjes naar me te lonken…met enkel mijn fietsmandje bij was het kunst-en vliegwerk om dat heelhuids thuis te krijgen, maar waar een wil is…en kijk, dan post jij dit overheerlijk gerecht dat doet watertanden…toeval bestaat niet😉

    • Reply
      Jelle Beeckman
      juni 11, 2018 at 15:40

      haha ja ze liggen altijd zo mooi te glanzen hé! En elk hebben ze hun eigen specifieke smaak enzo, is echt de moeite! 🙂

    Laat een reactie achter