/

Sashimi van zalm met gepekelde biet, dille, hazelnoot en honing mosterd

Oktober 29, 2019
sashimi

Sashimi van zalm met gepekelde biet, dille, hazelnoot en honing mosterd.

Ik krab in de musgrijze baard die ik niet heb en rol een vrolijk krulletje in mijn ingebeelde moustache. De keuken is vandaag mijn atelier en ik ben de kunstenaar.

Met een maagdelijk wit bord als doek schilder ik met smaken, kleuren en texturen. Een vleugje zalmroze hier, een spatje dillegroen daaronder. Hier en daar een accentje pekelrood en een laatste penseelstreep mosterdgele dressing van @maisonmaille als finishing touch.

Ik zet een stapje achteruit om mijn creatie te aanschouwen en neem een veel te grote lepel. Met de kracht van een orkaan meng ik alles door mekaar en zwelg ik het boeltje in één ruk binnen met een extra kneep dressing!
Cultuurbarbaar!

Nog een gerechtje nodig voor de feestdagen? Dit bordje kan je gerust op voorhand klaarzetten. Moet er nog champagne en een toastje met smeerkaas zijn? Natuurlijk!

Gerecht in samenwerking met Maison Maille.

Nog op zoek naar voorgerechtjes? Check deze dan zeker ook eens!

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • honing mosterd dressing Maison Maille
  • kraakverse zalm ( 2 filets)
  • verse dille
  • 1 rode biet (rauw)
  • 3 eetlepels suiker
  • snuifje zout
  • kruiden naar wens (steranijs, kaneel, kruidnagel...)
  • scheutje azijn (bvb dragon azijn, balsamico,..)
  • scheutje water
  • hazelnoten
  • optioneel: salade

Instructies

1

Doe de suiker, zout, kruiden, azijn en water in een steelpan en verwarm op een zacht vuur. Proef of de balans zoet- zuur goed zit.

2

Schil de rode biet en snijd in dunne schijfjes. Gebruik bij voorkeur een mandoline. Zo heb je alvast een leuk muziekje tijdens het koken.

3

Giet het pekelvocht in een kom en leg daar de rode biet in. Marineer voor een tijdje in de koelkast.

4

Rooster de hazelnoten in de pan. Bijblijven want anders bakken ze aan!

5

Snijd de zalm in flinterdunne stukjes.

6

Dresseer en werk het bord af met kruiden, peper en zout en de honing mosterd dressing.

7

Gemakkelijker dan dit kan het echt niet!

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter