/ /

Scampi met geroosterde tomaat in Jack Daniels roomsaus

September 8, 2019
Scampi in whiskey

Scampi met geroosterde tomaat in Jack Daniels roomsaus.

Ik zou hier kunnen klagen over dikke regen druppels en sokken die steeds wolliger worden. Over de zomer die zomaar afscheid genomen heeft zonder zelf een doosje koekjes achter te laten of over de twee bolletjes kersenijs van de ‘crèmekarre’ die ondertussen vervangen zijn door een kersenpittenkussen. Ik zou ik zou, maar zal niet. Het is hier goed! Helemmmmmmaal goed zo. Echt helemmmmmmmm….

Klik hier voor meer scampi gerechtjes.

Smmmmmakelijk!

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • Scampi ongepeld (20 stuks)
  • 250 ml volle room
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 kaneelstok (of theelepel poeder)
  • 2 kruidnagels
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 laurierbladen
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel limoensap ( 1/2 limoen)
  • 3 tenen look
  • 2 uien
  • lente-ui
  • stukje gember
  • een goeie scheut whiskey
  • kippenbouillon (150 ml)
  • olijfolie

Instructies

1

Pel de scampi, maar houd de schillen bij.

2

Bak de scampi (olijfolie) in een diepe pan en haal ze er daarna weer uit. Doe hetzelfde met de pel van de scampi, maar gooi deze daarna weg. Op die manier geef je nog meer smaak aan je saus. Snijd de tomaat in plakken en bak ook deze aan in dezelfde pan. Hou ze ook opzij op een bordje.

3

Begin nu aan de saus. Snijd de ui fijn, pers de knoflook en rasp de gember. Doe alles samen in de pan op een relatief zacht vuurtje. Voeg de kruiden en de suiker toe.

4

Doe er de tomatenpuree bij en roer zeker een minuut goed door. Blus met de whiskey en laat de alcohol uitkoken. Doe er het limoensap en bouillon bij en laat zachtjes pruttelen voor een halfuurtje. Voeg de room toe en laat de saus indikken. Kruid af met peper en zout.

5

Voeg de scampi en tomaat terug toe aan de saus en werk af met fijngesneden lente-ui.

6

Serveer met rijst, frietjes, brood...

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter