Scampi met noedels, pittige tomatensaus en Seroendeng

april 25, 2020

-Scampi met noedels, pittige tomatensaus en Seroendeng-

Het overgrote deel van mijn zakgeld ging naar P-magazines om onder mijn matras te leggen en ik had het mode gevoel van een vliegenzwam. En dat liet zijn sporen na. Zo keek ik vaak naar dezelfde dvd’s met dezelfde acteurs en had ik 1 favoriete ‘uitgaanshemd’. Zag je Jelle ergens op een lokale scoutsfuif  schuifelen dan was dat altijd in een lichtblauw hemdje dat perfect resistent was tegen angstzweet, flugelvlekken en ‘muilvocht’ op ‘nen goeien avond’. Tot een groot avonturier ben ik dan ook nooit uitgegroeid. Ik hou van bepaalde zekerheden, behalve op mijn bord. Hoe meer variatie tijdens de week, hoe liever.

Ik deed mee aan de  #kookinuwkot challenge en hield met een toffe bingokaart bij wat ik zoal allemaal gegeten had. Zoals je vermoedelijk al hebt kunnen afleiden was dat voor mij dus niet echt een moeilijke opgave. Maar ik vermoed dat dat niet bij iedereen zo is. En jij? Eet jij gevarieerd?

Wil je ook meedoen?

Sla deze template dan even op, of neem een printscreen en deel het op Instagram met de #kookinuwkot. Wie daag jij uit?

Dit is een samenwerking met Unilever, Knorr en Conimex.

Weekmenu Corona

 

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • • Dit heb je nodig ( 2 pers)
  • • 200 Conimex woknoedels
  • • 2 tl Conimex sambal oelek
  • • 2 eetlepels suiker
  • • Sap 1 limoen
  • • 2 uien
  • • 2 eetlepels olijfolie
  • • 2 tenen look
  • • Stukje gember (2cm)
  • • 1 tl vissaus
  • • Zout en peper
  • • 150 gram tomaat
  • • 100 ml Knorr kippenbouillon
  • • Een stuk spitskool
  • • 16 scampi gepeld
  • • Conimex Seroendeng

Instructies

1

Pel de ui en look en schil de gember. Doe ze in de blender samen met de sambal, suiker, tomaten, peper, zout, sap van een limoen en de olijfolie. Mix tot een gladde pasta.

2

Zet een grote wok op het vuur en doe daar de pasta in. Laat de pasta even doorkoken blus met de bouillon en de vissaus. Laat op een zacht vuurtje pruttelen. Te pittig? Voeg dan nog wat extra bouillon toe. Kruid bij met zout en peper indien nodig.

3

Voeg de scampi toe in de saus.

4

Snijd een deel van de spitskool in fijne reepjes. Kook 2 minuten in gezouten water, haal met een spatel uit de kookpot en spoel onder koud water. Kruid met peper en zout.

5

Kook de noedels zoals beschreven op het pakje in dezelfde kookpot en voeg ze daarna direct toe aan de saus samen met een lepeltje van het kookwater.

6

Serveer en werk af met de seroendeng voor extra crunch.

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter