Naast die kilo’s kleine paaseitjes van Milka, die ik tijdens deze periode van het jaar telkens weer binnenwerk, staat de hele periode van Pasen bij ons thuis garant voor een paar zalige brunches. Dit weekend hield ik een geniale repetitie, wat niet meer is dan een mooie smoes om nog eens op zen zondags door te zakken.

Geitenkaas, spek en appel zijn natuurlijk geen onbekenden voor mekaar. Doe daar nog wat andere lekkernijen zoals okkernoot, tijm en dadel bij, leg ze op een scone en je hebt de rest van de dag geen oog meer voor die paaseitjes. Dat laatste is overigens gelogen, wie heeft er nu geen zin in van die kleine witjes gevuld met praliné chocolade. Zalig!

Wat staat er bij jullie allemaal op de menu voor Pasen?

Dit heb je nodig (4 scones):

  • scones (Lidl Delicieux assortiment)
  • 2 dadels
  • handje vol okkernoten
  • 1 appel
  • gerookte bacon (5 schelletjes)
  • 1 rode ui
  • zachte geitenkaas 250 gram
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels room
  • tijm
  • peper en zout

Zo ga je te weg:

  1.  Doe de geitenkaas samen met de honing en de room in een kom en ga er met een spatel doorheen. Roer tot een gladde crème. Kruid met een snuifje peper en zout.
  2. Snijd de appel en rode ui in fijne blokjes en doe ze samen in een kommetje.
  3. Snijd de okkernoot en de dadels fijn en doe ze erbij.
  4. Bak de bacon krokant aan in de pan en laat afkoelen. Ga er met je mes door en doe de stukjes spek bij de appel.
  5. Rits een aantal blaadjes van de tijm.
  6. Bak de scones zoals beschreven op het pakje en laat ze afkoelen.
  7. Beleg de scones met de mousse en werk af met de appel mengeling en een paar blaadjes tijm.

Smakelijk!

Maak je een recept van The Messy Chef? Laat het mij dan weten want ik ben super benieuwd naar wat jullie er van vonden! Dat kan via Facebook of tag the_messy_chef_blog op Instagram

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *