/

Snelle pad thai

november 21, 2017

Tik pad thai in, in de Google zoekbalk en je zal vermoedelijk een tiental receptjes terug vinden. Ik ben namelijk niet de eerste die een variant van dit gerechtje post op zijn blog. What?! Roering, ophef en consternatie in de huiskamer!

Logisch ook want pad thai is enorm populair en ook gewoon zo lekker. Maar kijk, het mooie is, je hoeft helemaal niets in te tikken in Google want ook ik deel mijn receptje graag met jullie. Da’s toch een kleine 14,23 seconden uitgespaard. En als je weet dat het mij 8,10 seconden kost om een fles rosé te ontkurken en 6,13 seconden om mijn glas te vullen en de fles terug op zijn plaats te zetten, dan besef je donders goed dat dit een kans is die je gewoon moet grijpen.

Ik geef jullie niet enkel een recept, neen, ik geef jullie tijd. En tijd, beste lezertjes, dat is zo waardevol in onze snelle maatschappij. Als je bovendien weet dat ik in het laatste halfuur ongeveer 24,52 seconden aan mijn koelkast heb gestaan, dan weet je bij deze ook de oorzaak van al deze quatsch en nonsens. Grapje uiteraard! Or is it… Wijntje drinken, beetje bloggen, iedereen heeft zo zijn manier om te ontspannen na een lange werkdag.

Goed, genoeg onzin. Dit gerechtje is in een handomdraai klaar en alle ingewikkelde basis ingrediënten zoals vissaus, tamarinde, glasnoedels… heb ik gewoon achterwege gelaten. Dit is dus niet het originele recept maar, zoals ik dus al zei, een simpele en goedkopere variant. Eentje die minstens even lekker is, dat beloof ik je! Smakelijk.

Snelle Pad Thai

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig (2 personen):
  • een zak wokgroenten
  • lookpoeder
  • capellini  (voorgekookt)
  • cashewnoten
  • bicky-uitjes
  • lente-ui
  • soja saus
  • 1 limoen
  • 1 lepeltje suiker
  • 3 eieren

Instructies

1

Snijd de lente-ui en de rode peper fijn.

2

Zet de wok op het vuur zonder olie. Bak de noten. Schut voortdurend met de wokpan. Zet de noten opzij.

3

Doe olie in de pan en laat heet worden.

4

Doe er de wok groenten bij samen met een fijngesneden chili. Roer voortdurend in de pan. Kruid met de lookkruiden. Zet opzij.

5

Breek de eieren in een aparte kom. Bak ze in de wokpan.

6

Doe er de gekookte spaghetti bij.

7

Doe er een lepeltje suiker bij, een scheut sojasaus en het sap van 1 limoen. Kruid bij naar smaak met eventueel nog wat limoensap of sojasaus.

8

Meng met de groenten.

9

Werk af met lente-ui, gebakken noten en uitjes.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter