Snelle spaghetti met witloof en Breydelham

december 1, 2018
witloof

Het is een drukke week geweest ten huize Beeckman. Ik had er jullie wel al heel subtiel iets van gezegd, dat nieuwe projectje waar ik mee bezig ben. Wel, dat komt steeds dichter en dichter bij en dus is er hier s’avonds zo nu en dan wel eens een gebrek aan tijd om bijvoorbeeld mooie foto’s van mijn gerechten te maken. Dat het om 17 uur al donker is, helpt natuurlijk ook niet.  Deze kom heerlijke spaghetti met witloof was gelukkig zodanig snel klaar dat ik het gevecht tegen de vallende avond gemakkelijk gewonnen heb. Met deze foto en bijhorend receptje tot gevolg.

Nog een paar weekjes en ik kom trouwens echt wel met leuk nieuws! Geef mij nog eventjes tijd en tot dan (maar ook nog langer natuurlijk) blijf ik gewoon lekkere receptjes posten. Een kleine tip? T’is iets met eten en het leukste land ter wereld!

Bekijk hier ook even mijn andere kommen spaghetti!

Snelle spaghetti met witloof en Breydelham

Ingrediënten voor: 2
Cooking Time: 15

Ingrediënten

  • Spaghetti (250g)
  • Peterselie
  • 1 teen look
  • 2 stronkjes witloof
  • Breydelham blokjes (naar wens)
  • Een klont boter
  • Peper en zout
  • gemalen kaas (optioneel)

Instructies

1

Snijd het poepje van de witloof en snijd daarna verticaal in sliertjes.

2

Snijd een teen look fijn.

3

Smelt een klont boter in een pan en bak daarin de witloof en de look op een zacht vuur.

4

Kook de spaghetti terwijl al dente in gezouten water.

5

Als de witloof bijna klaar is, doe dan de Breydelham blokjes er bij.

6

Blus met een paar eetlepels van het kookwater van de pasta en doe er nog een blokje goede boter bij.

7

Snijd de peterselie fijn en doe dat er bij. Je zal zien dat er saus ontstaat door de boter en het water. Eventueel kan je er nog een scheutje room bij doen als je dat graag hebt.

8

Doe de pasta in de pan bij de witloof en laat nog een half minuutje koken terwijl je de spaghetti door de saus roert.

9

Eventueel kan je ook nog afwerken met wat kaas.

10

Serveer en geniet!

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter