Een goddelijke inval, zo af en toe schiet ik recht uit mijn zetel, bureaustoel, bad of waar ik op dat moment over eten aan het dromen ben, met een in mijn ogen geniaal receptje. De meesten blijken achteraf niet zo geniaal te zijn als vooreerst gedacht maar diegene die dan wel exact zijn zoals ik het voor ogen had, oh jongens!

De gerookte yoghurt uit één van mijn vorige gerechtjes was zo een succesgeval, deze stoverij kroketten zijn dat ook. Echt ingenieus en vernieuwend zijn ze niet, maar des te lekkerder, dat wel. Een overschot heerlijke stoverij met varkenswangen, dat is alles wat je nodig hebt om deze heerlijke borrelhapjes te maken. Bij het maken van je stoverij niet te kwistig roeren, dat is de boodschap. Je wilt namelijk volledige stukjes vlees over houden.

Je toch niet in kunnen houden? Je kan je stoverij ook gebruiken om bitterballen van te maken. Maar wat is dat ongelofelijk veel werk. Om dan nog te zwijgen over de ravage in de keuken achteraf. Geef mij maar een portie van deze!

Dit heb je nodig:

  • klaargemaakte varkenswangen in stoverijsaus. Best een nacht laten rusten zodat alle smaak is opgenomen.
  • 2 eieren
  • panko (Japans broodkruim)
  • granen (granola)
  • uienpoeder
  • lookpoeder
  • mosterdpoeder (of gekneusde mosterdzaadjes)
  • bloem
  • Tierenteyn mosterd
  • tuinkers om af te werken

Zo ga je te werk:

  1. Haal de varkenswangetjes uit de stoverij en dep ze af op wat keukenpapier. Zorg dat de stukjes ook niet te groot zijn.
  2. Meng de kruiden met de panko en wat granen uit je granola, muesli, havermout,…
  3. Kluts de eitjes in een kom en doe daar een lepel mosterd bij voor extra pit.
  4. Doe de bloem in een derde kom.
  5. Doe de varkenswangen eerst in de bloem, vervolgens in het ei en uiteindelijk in de krokante mengeling.
  6. Frituur goudbruin en strooi er wat grof zeezout op.
  7. Serveer met tuinkers, gefrituurde uitjes en de nodige dips. Overgiet net voor serveren met een lepeltje stoofvlees saus.

De ideale bier snack!

4 thoughts on “De ideale biersnack: stoverij kroketjes”

  1. Dany Delfosse

    Augustus 18, 2017 at 17:29

    WOWWWWWW dat ziet er heerlijk uit!

    1. Jelle Beeckman

      Augustus 20, 2017 at 13:39

      Lekker he! En zo gemakkelijk!

  2. Bart

    Augustus 20, 2017 at 13:32

    <3 die prikkertjes 🙂

    1. Jelle Beeckman

      Augustus 20, 2017 at 13:38

      Haha zalig he :p had ik nog ergens in mijn overvol schuif liggen 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *