Een muurtje afschuren, verven, de grond schuren omdat de helft van de verf tegen de vloer plakt, met gevaar voor elektrocutie de nieuwe lampen ophangen, de plinten verkeerd tegen de muur bevestigen,… Niet alleen in de keuken is deze blogger op zijn zachtst gezegd slordig te noemen, ook op andere gebieden kan ik het soms maar moeilijk proper houden. Ach, wie niets doet, kan niets mis doen. Al ben ik in de keuken wel net wat vaardiger dan als het over de echt, typische mannen klusjes gaat

Niet het juiste materiaal, niet het juiste inzicht, verre van de broodnodige handige handen en eigenlijk ook wel een gebrek aan goesting liggen daarbij aan de basis. Deze week echter stonden er heel wat van die ’n u moet ik mij als alfa mannetje eens bewijzen’ momenten op de planning. Veel tijd om te doen waar ik dan wel goed in ben, zijnde koken, had ik dus niet. Op die momenten maak ik vaak dit gerechtje met diepvries spinazie en erwten. Het is binnen de 10 minuten klaar en het is daarbij ook nog eens super lekker. Het resultaat van zo’n dagje knutselen? De muren staan er nog, de lampen geven licht en mijn vriendin was vooral erg opgetogen met dit gerechtje… 🙂

Dit heb je nodig (twee personen):

  • zakje diepvrieserwten
  • citroen (optioneel)
  • doosje diepvriesspinazie met room
  • 1 doosje gerookt spek (250 gram)
  • 2 tenen look
  • klont boter (liefst echte boter)
  • spaghetti

Zo ga je te werk:

  1. Smelt een klontje boter (ongeveer 20 gram) in een steelpannetje.
  2. Bak de spekjes krokant.
  3. Pers er de look in uit.
  4. Doe er de blokjes spinazie met room bij (ongeveer 250 gram) en laat de blokjes smelten. Vind je geen spinazie met roomblokjes? Koop dan gewone spinazie en een flesje room. Zo simpel is het :).
  5. Als de blokjes ze gesmolten zijn, doe er dan een handvol erwten bij en laat meekoken. Diemoeten ze niet lang hebben.
  6. Kook de spaghetti al dente. Doe met een pollepel een beetje van het kookwater bij de spinaziesaus.
  7. Meng de saus met de spaghetti en werk eventueel bij met een paar druppels citroensap.

Smakelijk!

Pin dit receptje hier

Maak je een recept van The Messy Chef? Laat het mij dan weten want ik ben super benieuwd naar wat jullie er van vonden! Dat kan via Facebook of tag the_messy_chef_blog op Instagram. Vergeet mij uiteraard niet te volgen!

2 thoughts on “Super snelle pasta met erwten, spinazie en gerookt spek”

  1. Truusje - De Sandwichformule

    April 13, 2018 at 08:20

    Ik vind jou altijd zo origineel. Zowel je schrijfstijl als je recepten. Zelfs bij een simpel receptje zoals dit. Super leuk vind ik dat. 🙂

    1. Jelle Beeckman

      April 13, 2018 at 08:21

      Oh zo leuk om te lezen dankjewel!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *