/

Topped frietjes met tomaat, aioli en crumble

oktober 8, 2020
Topped frietjes

-Topped frietjes met tomaat, aioli en crumble-

Een van hen hangt al half over de rand van de zetel. Hij is nooit goed geweest in het doseren van zijn drankjes. De anderen zijn verweven in de zinloosheid van een discussie die er zelden toe doet maar steeds hilarisch is. En dan starten de verhalen over vroeger weer. Over die ene keer toen en de andere keer dat. Weet je nog en heb je die nog gezien? Hoe zou het zijn met en hoe zot was dat! Het is de nostalgie dat ons altijd optimistisch samenbrengt. Dat en frieten. Gewoon goed veel frietjes in het midden van de tafel. Ze staan klaar mannen, tot het weer mag.

In tussentijd eet ik ze wel op samen met mijn vriendin. Niet echt een opgave natuurlijk. Ik bedoel, kijk hoe deze er uitzien!  In deze tijd mag het ook gewoon, een kleine traktatie voor jezelf.  In dit gerechtje gebruikte ik de dippers van Mc Cain. Ze zijn heerlijk krokant en je kan er erg veel saus mee opscheppen. En laat het nu net wel dat zijn dat het verschil maakt. Ik serveer ze met geroosterde tomaten, een zoetzure tomatensaus van kerstomaatjes, aioli en een crumble van Parmezaanse kaas. Genieten, echt genieten! Het recept kan je hieronder terugvinden. Het zou maar triestig zijn he anders.

Dit is een betaalde samenwerking met Mc Cain

Ingrediënten voor: 2-4
Cooking Time: 30

Ingrediënten

  • 1 zak dippers van Mc Cain
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1/2 teen look
  • 1 eetlepel water
  • 100 gram trostomaatjes
  • 250 gram kerstomaatjes
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 eetlepel suiker
  • 1/2 sjalotje
  • 1/2 look
  • Peper en zout
  • 1/2 bos peterselie

Instructies

1

Zet de oven op 200 graden.

2

Zet de trostomaatjes in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en doe er wat olijfolie bij. Zet 15 min in de oven tot wanneer de tomaten openbarsten.

3

Doe de kerstomaatjes in de blender samen met het sjalotje, peper en zout, 2 eetlepels olijfolie, sap van een citroen,, 1/2 look en de suiker. Mix fijn tot een gladde saus. That's it, zo fris! Kruid bij met suiker of citroensap indien nodig. Sommige tomaatjes zijn namelijk iets zoeter of zuurder.

4

Pers de 1/2 look bij de mayonaise, voeg het water toe om de saus iets 'lopender' te maken.

5

Neem een groot bord en rasp (met een fijne rasper) de Parmezaanse kaas er op. Gewoon een kleine laag, niet alle Parmezaan in één keer.

6

Zet 1 min in de microgolf op 950. Laat afkoelen en verkruimel. Doe dit een paar keer.

7

Bak de frietjes krokant zoals beschreven op de verpaking.

8

Werk de frietjes af met de saus, Parmezaan crumble, fijngesneden peterselie en de geroosterde tomaten. Serveer onze tomatensaus on the side.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter