Gemarineerd varkenshaasje, parelcouscous, tomaat, courgette

Augustus 2, 2018
Parelcouscous met tomaat, courgette en gemarineerd varkenshaas

Varkenshaas met tomaatcouscous en courgette

Met couscous kan je heel veel kanten op, met parelcouscous kan je echt overal naartoe. Sinds ik de iets grotere korrels geproefd heb, kan ik nog moeilijk teruggaan naar de couscous die ik tot dan altijd at. De smaak is een stuk voller en zachter en persoonlijk vind ik het er gewoon ook een stuk leuker uitzien. Je kan de pakjes tegenwoordig heel gemakkelijk vinden in de winkel.

De bereidingswijze is net ietsje anders, maar ook hier is de moeilijkheidsgraad heel laag. Doordat je de parel couscous eerst nog moet koken, heb je de kans om een pak extra smaak toe te voegen. Door er bijvoorbeeld in dit geval een blik tomaten, bouillon en je groentjes bij te doen. Weinig afwas en veel smaak, daar gaan we voor!

Trouwens, die marinade! Hoe lekker is die!

Gemarineerd varkenshaasje, parelcouscous, tomaat, courgette

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje
  • 200 gram parelcouscous
  • verse tijm
  • feta (optioneel)
  • ½ courgette
  • ½ blik tomaten in blik (of 2 verse tomaten)
  • Kippen of groentebouillon (1 blokje)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel honing (of 1 eetlepel suiker)
  • 2 eetlepels soja saus
  • 1 teen look
  • 1 Citroen
  • chili (optioneel)

Instructies

1

Snijd het varkenshaasje in blokjes van ongeveer 2cm op 2 cm

2

Stop de stukjes in een sluitbaar zakje (bvb IKEA).

3

Pers er een teen look in uit

4

Doe er de ketchup, honing (of suiker), sojasaus en het sap van een halve citroen bij. Eventueel kan je nog een beetje chili kruiden of verse chili toevoegen.

5

Sluit het zakje en masseer even. Laat in de koelkast marineren.

6

Snijd de courgette in kleine blokjes.

7

Doe de couscous in een hoge pan met een scheut olijfolie. Laat heel even meebakken voor een licht geroosterde smaak. Voeg de tomaten blokjes toe. Voeg de bouillon toe en kook de couscous op een laag vuurtje zoals beschreven op het pakje.

8

Voeg een paar takjes tijm toe

9

Voeg 2 minuten voor de couscous klaar is, de blokjes courgette toe.

10

Giet de couscous af indien er nog water over is. Roer erdoor met een lepel en voeg een paar druppels citroensap en een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout.

11

Doe de blokjes varkensvlees op een stokje en bak aan in een hete pan. Als het vlees bijna klaar is, schep er dan de rest van de marinade over om vlees te karameliseren.

12

Serveer de spiesjes op de couscous en werk af met verkruimelde feta.

Of een ander recept?

1 Comment

  • Reply
    Kaat
    Augustus 11, 2018 at 14:25

    Hoi Chef ! Ik leerde de parelcouscous vorig jaar kennen en sindsdien ben ook ik fan ! Ik zal dus dit gerechtje zeker eens proberen ! Groetjes !

  • Laat een reactie achter