Waterzooi met mosselen

Oktober 22, 2020
waterzooi

Waterzooi met mosselen, prei, wortel, witte wijn en peterselie

 

Soms moet men ook de mens met wijn bedruipen

Om ze uit hun schelp te laten kruipen.

 

Waterzooi

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1kg mosselen
  • 2 prei
  • 3 wortelen
  • 3 tenen look
  • 350 g vastkokende aardappelen
  • 2 el hoeveboter ongezouten
  • 1 glas witte wijn
  • 100 ml water
  • ¼ bouillonblokje (groenten/vis/kip)
  • Peper en zout
  • 1 laurierblad
  • 350 ml room (+20 %)
  • ½ bosje platte peterselie

Instructies

1

Spoel de mosselen een paar keer in koud water.

2

Schil de wortel en de aardappelen. Snij de wortelen in fijne plakjes en de aardappelen in blokjes van max 2 op 2 cm. We maken alles klaar in 1 pot dus het is belangrijk dat alles tegelijkertijd gaar is. Verwijder het groen van de prei, was de prei en snijd in fijne ringen.

3

Stoof de groentjes en aardappelen aan in boter. Kruid met peper en een klein snufje zout. Voeg het laurierblad toe.

4

Blus met de witte wijn en voeg het water en bouillon toe. Zet het deksel op het vuur en laat gedurende 15 minuten goed doorkoken. Als de patatjes bijna gaar zijn. Voeg dan de room en de mosselen toe. Gebruik je toch light room, dan zal je saus vermoedelijk schiften. Zet het deksel op de pot en kook tot wanneer de mosselen open gaan.

5

Kruid met flink wat peper van de molen en werk af met fijngesneden peterselie.

Nog een gerechtje met mosselen? Check deze hier!

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter