De Gentse feesten hebben mijn eetpatroon op zen zachtst gezegd redelijk in de war gebracht en helaas niet op de meest calorie vriendelijke manier. Door die middernachtse vreet en schrok partijen, dat biertje zo nu en dan, het slaaptekort en de stramme dansbeentjes, is de zin naar de ietwat gezondere gerechten vrij ver te zoeken. Heel mijn lichaam schreeuwt om comfortfood met een extra klontje boter. En wie ben ik dan om niet naar mijn lichaam te luisteren.

Na het weekend zijn de festiviteiten weer achter de rug en dan is het weer tijd om de broekriem aan te halen. Maar tot dusver eet ik deze avond gewoon deze heerlijke pulled pork taco’s . I’m not even sorry!

Ik maakte deze taco’s een hele tijd geleden voor mijn vrienden en ze werden enorm gesmaakt. Net als toen maakte ik ze in dit recept klaar in de hogedrukpan. Na een uur en half zijn ze zo klaar en het vlees is super mals. Het kookvocht kan je vervolgens gebruiken om je varkensvlees te lakken.

Dit heb je nodig ( 2 personen):

  • 500 gram varkensschouder met vet
  • 0.5 liter appelsap
  • 1 glas whiskey
  • vlees fond
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • een paar kruidnagels
  • een lepel kaneel
  • een lepel mosterd
  • een scheut azijn
  • komijn
  • paprika poeder
  • rode peper
  • 1 eetlepel tequila
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 1 snuifje suiker
  • mayonaise
  • rode kool
  • lente-ui
  • ijsbergsla
  • kerstomaatjes
  • 1 sjalotje

Zo ga je te werk

  1. Snijd het vel van de varkensschouder, kruid met zout en lookkruiden en laat het vel krokant worden een oven op 180 graden. Haal uit de oven als het vel krokant is en snijd in kleine blokjes. Hou opzij voor de afwerking
  2. Kruid de varkensschouder met bovenstaande kruiden en bak aan in de hoge druk pan. Voeg ook een fijngesneden ajuin, de kruidnagels en de look toe. Blus met een goede scheut whiskey, een scheut azijn en vervolgens met de appelsap. Voeg wat fond toe en zorg dat je vlees onderstaat. Zet het deksel op de pan en laat 90 minuten onder hoge druk koken.
  3. Zet de hogedrukpan onder koud water en haal vervolgens het deksel eraf. Laat de saus tot de helft inkoken. Voeg uiteindelijk 2 lepels mosterd toe en laat verder indikken tot je een dikke saus bekomt.
  4. Trek het vlees uit mekaar met 2 vorken. Bak de reepjes krokant aan in een hete wokpan en voeg vervolgens een lepel saus toe om het vlees te lakken.
  5. Snijd de lente-ui, rode kool, ijsbergsla in fijne reepjes.
  6. Snijd een sjalotje fijn en halveer de kerstomaatjes. Doe in een grote kom en voeg het sap van een limoen, een snuifje zout en wat suiker toe. Laat de tomaten even rusten en trekken in de koelkast
  7. Meng 6 eetlepels mayonaise met het sap van een limoen, een avocado en een snuifje suiker. Doe in de blender met een lepel tequila en een teentje look. Blend het geheel tot een fijne dressing.
  8. Serveer je taco’s met de fijngesneden groenten, het krokante vel en werk af met de saus en koriander.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *