Yoghurtcake met citroen en pijnboompitten

april 10, 2021
Yoghurtcake

Yoghurtcake met citroen en pijnboompitten

 

Door de lattestoor voelt hij hoe de middagwarmte de kamer tracht binnen te dringen. Zijn lippen plakken klef op mekaar, zijn hoofd ligt diep begraven in een wit kussen waarvan hij de sloop al een tijdje kwijt is. Op de grond liggen kledingstukken die alleen van hem kunnen zijn. Het was een nacht, dat wel, maar niet zo eentje die je vaak in films ziet. Het is nochtans een mooie scene. Een 21 jarige in een veel te wijde Hawai boxershort, twee lege flesjes Aquarius tegen het uitdrogen en een boek kaarten waar alle dames uit verdwenen zijn. 15 u, 2 gemiste oproepen ‘MA’ en 1 vriendschapsverzoek op Facebook. Dat geef zijn GSM aan. Hij is blij dat hij hem afgelopen nacht in dat laatste cafeetje niet is kwijtgeraakt.  Hoe laat was hij eigenlijk thuis. Zijn schouders en armen slepen over de grond in een poging zo dicht mogelijk tegen de grond te blijven wanneer hij naar de keuken schoffelt. Hoe dichter dat je bij de grond blijft hoe minder hard de kater valt. Op de ontbijttafel staat een taartrooster met daarop nog een half aangesneden yoghurtcake. Net wat hij nodig heeft om het klein deeltje dag dat hem nog rest door te komen. Tot aan de volgende feestnacht. Er is meer dan genoeg. En dus ook nog cake, cake voor morgenvroeg.

Ingrediënten voor: 4

Ingrediënten

  • • 150 g boter
  • • 200 g witte suiker
  • • 180 g bloem
  • • 4 eitjes
  • • 160 g yoghurt vol
  • • 1 citroen
  • • 1 theelepel bakpoeder
  • • 125 g pijnboompitten

Instructies

1

• Verwarm de oven op 180 graden.

2

• Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Meng met de suiker in een keukenroot.

3

• Voeg de bloem, eitjes, yoghurt en de schil (zeste) van de citroen toe. Klop op tot een mooi egaal deeg en voeg de pakpoeder toe.

4

• Rooster de pijnboompitjes in een droge pan en laat afkoelen. Een deel van de nootjes hak je fijn. Voeg alle nootjes toe aan het beslag.

5

• Neem een langwerpige cakevorm. Wrijf die in met een beetje olie of gesmolten boter of leg er een bakpapiertje in. Giet het cakebeslag in de vorm.

6

• Zet de cake 60-70 min in het midden van de oven. Prik er in met een lange prikker om te zien of hij gaar is. Als er geen deeg meet blijft hangen aan het stokje, dan is hij klaar.

7

• Laat afkoelen en serveer met extra yoghurt.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter