erwtenrisotto, feta en munt

Schoonheid en looks zijn duidelijk niet één van de categorieën waarop de keuze voor de vis van het jaar gebaseerd is. Jongens, wat een gedrocht is het, die zeeduivel.  Zijn naam heeft hij alvast niet gestolen. Niet dat ik weet hoe de hel er uit ziet, maar als er dan toch een onderwereld zou zijn ergens diep in de zee, dan worden de poorten bewaakt door deze lelijkaards. Maar, hoe lelijk ze ook mogen zijn, lekker zijn ze in iedere geval wel. Gruwelijk lekker, zou ik zelf durven zeggen.

De filets van de zeeduivel zijn stevig van structuur waardoor je ze gemakkelijk kan bakken of grillen op de barbecue zonder dat de helft ervan tussen je kolen beland. Haal je portie vers van bij de visboer en probeer ze die dag zelf nog klaar te maken. Niet alleen zijn ze gewoon veel lekkerder als ze vers zijn, je ontwijkt het risico dat ze ’s nachts terug tot leven komen en wat komen rondspoken in je slaapkamer. Er zijn al vreemdere films gemaakt in de categorie horror. Goed, over naar het receptje!

Dit heb je nodig:

 • 2 zeeduivel filets
 • zakje diepvrieserwten
 • risotto (arborio rijst)
 • 1 selder stengel
 • 1 sjalotje
 • 1 glas Martini (of witte wijn)
 • paar blaadjes verse munt
 • feta
 • verse bieslook
 • kippenbouillon

Zo ga je te werk:

 1. Snijd de sjalotte en de selder in fijne blokjes.
 2. Laat een klont boter smelten en bak de blokjes glazig. Pers er een teentje look bij.
 3. Doe er 2 handen rijst (ongeveer 100 gram per persoon) en laat een minuut meebakken.
 4. Blus met de Martini en laat de alcohol verdampen. Doe er vervolgens stelselmatig de kippenbouillon bij tot wanneer je rijst mooi al dente is. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Kruid met peper en zout.
 5. Doe de diepvrieserwten bij de risotto en roer ze eronder. Roer er ook nog een klein klontje boter onder (geen bakboter natuurlijk) voor extra smeuïgheid.
 6. Snijd de filets in stukken, kruid ze met peper en zout en wrijf ze in met olijfolie.
 7. Zet een grillpan op het vuur en laat deze heet worden. Grill ongeveer 2 minuten aan elke kant.
 8.  Serveer de risotto en werk af met verkruimelde feta, muntblaadjes en bieslook.

Smakelijk!

Pin dit receptje: https://www.pinterest.com/pin/850687817088068179/

Maak je een recept van The Messy Chef? Laat het mij dan weten want ik ben super benieuwd naar wat jullie er van vonden! Dat kan via Facebook of tag the_messy_chef_blog op Instagram. Vergeet mij uiteraard niet te volgen!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *