Deze Zebra cake is beestig lekker en ideaal voor bij een zondags ‘potje kaffee’.
Ik ben helemaal geen held op het gebied van patisserie dus je kan je wel inbeelden hoe opgetogen ik was met dit resultaat. Nu we zo wat dagelijks babybezoek hebben, staat er hier geregeld wat zoets op tafel voor onze gasten. Ook dit weekend weer verwachten we wel wat familie en dus kies ik resoluut voor deze zebra cake. Weeral, maar ik heb er gewoon al zo veel lovende commentaar over gekregen. Hij ziet er dan ook vrij ingewikkeld en complex uit, al ligt de waarheid net wat anders. Gewoon een bepaalde manier van beslag spuiten, meer is het niet. Ideaal voor mensen die even weinig bakkersvaardigheden hebben dan mij, maar toch eens willen uitpakken op zondag bij de bomma.
‘En op de zevende dag sneed hij de cake aan en hij zag dat het goed was’.
Vergeet je mij niet uit te nodigen op de koffie?
Voor nog meer desserts, klik hier.
Ingrediënten
- 250 ml zonnebloemolie + extra voor invetten
- 250 gram fijne kristalsuiker
- Snufje zout
- 100 ml halfvolle melk
- 1/4 theelepel vanille extract
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 25 gram cacao
- Rasp van 1 sinaasappel
- 2 spuitzakken
Instructies
Bekleed een rond bakblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de olie, suiker, zout, melk, vanille-extract en de eieren in een grote kom en mix alles goed door elkaar.
De helft van het beslag giet je in een andere kom.
Zeef 175 gram zelfrijzend bakmeel en 1/2 bakpoeder boven één helft en meng alles goed.
Doe hetzelfde in de andere kom en doe daar dan ook nog de cacao bij. Voeg sinaasappelrasp toe bij het chocoladebeslag.
Vul de spuitzakken met de twee mengsels.
Spuit een beetje van het vanillemengsel in het midden van het bakblik. Plaats het mondje van de andere spuitzak in het midden van dat hoopje vanille en spuit daarin een beetje van het chocolademengsel. Wissel af en blijf dit herhalen tot alles op is.
Bak de cake 35-45 minuten gaar. Prik met een prikkertje in het midden om te kijken of hij gaar is.
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen alvorens hem aan te snijden.
2 Reacties
Sophie
november 19, 2019 at 11:05Lekker met een tasje koffie. Het zebrapatroon is heel mooi
Jelle Beeckman
november 19, 2019 at 11:49dankje!