Week van de Italiaanse keuken met deze pasta alla norma
Wie Italië zegt, zegt volle kuipen gevuld met wijn drinken tot je zodanig over je tong struikelt dat je er van overtuigt bent dat je Italiaans kan spreken. Ik bedoel pasta. Wie Italië zegt, zegt pasta.
Lang was de Italiaanse keuken één van de eerste en enige ‘exotische invloeden’ die de keuken van mijn moeder binnenglipte. De oosterse keuken, met kip in currysaus en ananas uit blik, op een welverdiende tweede plaats. De simpele pasta’s kenden dus geen geheimen meer, althans dat dacht ik.
Tot ik deze zomer richting de Amalfi kust trok en de kunst van de perfecte uitvoering van een simpele pasta echt ontdekte. Het geheim van olijfolie, het wonder van perfect gezouten pastawater en de echte definitie van ‘al dente’.
Deze versie van pasta alla norma met aubergine heb ik daar kunnen en mogen proeven. Gevolgd door een fantastische babbel met de chef. In het vloeiend Italiaans. Denk ik. De wijn was namelijk ook zeer zeer lekker.
Check hier meer recepten: Week of the Italian Cuisine in the World 2022
Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Stoof de aubergine aan in een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat de aubergine mooi kleuren gedurende 5 minuten. Voeg de look, ui en rozemarijn toe. Laat op een zacht vuurtje mooi zacht worden. Dat is belangrijk om straks wat zoetheid in de saus te krijgen. Voeg de tomatenpassata toe. Kook de spaghetti al dente in gezouten water. Voeg de ricotta toe, haal de rozemarijn er uit en mix de saus. Voeg een eetlepel van het pastawater toe. Snijd de bieslook fijn, rasp de kaas. Doe de pasta rechtstreeks in de saus, roer goed en serveer. Werk af met kaas, bieslook en wat peper en zout.Pasta alla norma
Ingrediënten
Instructies
Geen reacties