/

Gehaktballetjes met bloemkool en pastinaak

maart 27, 2020
gehaktballetjes

– Gehaktballetjes met bloemkool en pastinaak-

Kunnen we even allemaal stoppen met maniakaal te beginnen diëten om vervolgens met een schuldgevoel te zitten omdat we het niet volhouden?

Neen, dit zijn moeilijke en vreemde tijden die schreeuwen om comfortfood.  In de plaats van mijn lichaam ‘summerproof ‘ te maken, ga ik al blij zijn dat ik in de zomer kan en mag buitenkomen. En trouwens, valt het kweken van zwembandjes ook niet een beetje onder je lichaam ‘beachproof’maken? Juist!

Vandaag deze gehaktballetjes met bloemkool en pastinaak. Kunnen we dat nog wat extra ‘comfort’maken? Jap,  met pasta!

Klik hier voor meer gerechten met gehakt.

 

Gehaktballetjes met bloemkool en pastinaak

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 1 grote pastinaak
  • 1 ui
  • 100 ml room
  • 150 ml kippenbouillon
  • 400 gram gehakt
  • takje rozemarijn
  • 1 teen look
  • 1/2 glas witte wijn
  • 250 gram pasta (naar wens)

Instructies

1

Snijd het uitje fijn.

2

Snij gelijke roosjes van de bloemkool. Ook de stengels van de bloemkool zijn heerlijk, snijd die in fijne reepjes. Schil de pastinaak en snijd in fijne blokjes. µ

3

Meng en kneed het gehakt goed en maak er balletjes van. Neen een grote pan met hoge rand en smelt daarin een klontje boter. Bak de balletjes krokant en voeg daarna de bloemkool, ui , fijngesneden look en pastinaak toe. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Laat 5 minuten meebakken op een laag vuurtje. Voeg de wijn toe, laat de alcohol verdampen en voeg daarna de kippenbouillon toe. Laat 15 min pruttelen tot wanneer alles gaar is en voeg daarna de room toe.

4

Kook de pasta al dente en doe samen met een beetje van het pastawater in de pot. Laat nog 30 seconden doorkoken en serveer.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter