Over The Messy Chef

Drie lepels liggen lepeltje lepeltje in de porto saus. Het felgroene vergiet ligt, bedolven onder een hoop slecht gepuzzelde pannen, te smachten naar een hete kraan en de lookpers ligt uitgeperst op zijn witte snijplank. De zwarte puntjes uit de aardappelen, het wortel loof en de takjes tijm lijken dan weer plankenkoorts te hebben en liggen verspreid op het aanrecht.

Plaats van inslag: Beernem

Uur: 18.15

Als een compulsieve perfectionist werkt hij zijn bordjes heel precies af met verse kruiden. Een spatje boter wordt vakkundig afgeveegd als zijn vriendin komt aandraven met de vraag of er ook nog gegeten kan worden. Snel haalt hij de batterij uit zijn, met olijfolie bedruppelde, oplader. Het mooi uitgeruste vlees wordt netjes met saus overgoten en de puree wordt tussen de groentjes getoeft. Fototoestel in de aanslag, zoom, klik, edit, post!

Dit, dit is de keuken van de messy chef. Een kookverslaafde hobbyhok die zijn vriendin in een mum van tijd een heerlijke en mooi gepresenteerde maaltijd kan serveren, maar die haar daarna als toetje een twee uur durende afwas voorschotelt onder het motto ‘I’m not messy, i’m creatively organised’.

Hallo, ik ben Jelle, 33 jaar en al zo’n slordige (woordspeling √ ) 10 jaar in en rond de keuken te vinden. En nu ben ik dus ook mijn eigen foodblog begonnen. Klopt, daar is nog nooit iemand op gekomen!

Je kan mij ondertussen ook zien op NJAM en regelmatig horen op Radio 2, waar ik ‘chef aan huis ben’.

Wil je graag wat meer uitleg bij één van mijn recepten, heb je een verdwaalde spellingfout gespot, heb je een meer dan leuk idee voor een samenwerking? Neem dan zeker even contact op via de reacties of neem een kijkje op de contact pagina.

Veel lees en kook plezier!

Uw Messy Chef