Drie lepels liggen lepeltje lepeltje in de porto saus. Het felgroene vergiet ligt, bedolven onder een hoop slecht gepuzzelde pannen, te smachten naar een hete kraan en de lookpers ligt uitgeperst op zijn witte snijplank. De zwarte puntjes uit de aardappelen, het wortel loof en de takjes tijm lijken dan weer plankenkoorts te hebben en liggen verspreid op het aanrecht.

Plaats van inslag: Beernem

Uur: 18.15

Als een compulsieve perfectionist werkt hij zijn bordjes heel precies af met verse kruiden. Een spatje boter wordt vakkundig afgeveegd als zijn vriendin komt aandraven met de vraag of er ook nog gegeten kan worden. Snel haalt hij de batterij uit zijn, met olijfolie bedruppelde, oplader. Het mooi uitgeruste vlees wordt netjes met saus overgoten en de puree wordt tussen de groentjes getoeft. Fototoestel in de aanslag, zoom, klik, edit, post!

Dit, dit is de keuken van de messy chef. Een kookverslaafde hobbyhok die zijn vriendin in een mum van tijd een heerlijke en mooi gepresenteerde maaltijd kan serveren, maar die haar daarna als toetje een twee uur durende afwas voorschotelt onder het motto ‘I’m not messy, i’m creatilevly organised’.

Hallo, ik ben Jelle, 28 jaar en al zo’n slordige (woordspeling √ ) 10 jaar in en rond de keuken te vinden. Naast bloggen voor Bloke en koken voor FLAVR, ben ik nu ook mijn eigen foodblog begonnen. Klopt, daar is nog nooit iemand op gekomen!

Net als bij die andere duizenden foodblogs dat het internet rijk is, kan je hier heel wat leuke en vooral lekkere recepten (ok, dat is nu ook niet echt iets nieuws), reviews (uhu….), tips (*geeuwwww*) en verhalen (boeiend!) vinden. Geschreven met saus aan de vingers en met de nodige dosis humor.

Wil je graag wat meer uitleg bij één van mijn recepten, heb je een verdwaalde spellingfout gespot, heb je een meer dan leuk idee voor een samenwerking? Neem dan zeker even contact op via de reacties of neem een kijkje op de contact pagina.

Veel lees en kook plezier!

Uw messy chef