/

Zalmburger met zoeteaardappel, tartaarsaus met prei, geroosterde paprika en rode ui.

Oktober 6, 2019
Zalmburger

Zalmburger met zoeteaardappel, tartaarsaus met prei, geroosterde paprika en rode ui.

De zetel verleidt me met zijn zachte kussens en perfecte zicht op de televisie. Ik sta met mijn laptopzak nog om de schouder in de deuropening en
voel het babyvel-zachte deken al bijna over mijn vermoeide voeten glijden. Het kriebelt aan mijn vingers om de ‘aan knop’ van de afstandsbediening te beroeren. Om een meter naar rechts te stappen en mijn achterwerk als een middeleeuwse katrollen kraan in de grijze baarmoederwarme zetel te laten zakken. Ik moet, ik moet weerstaan anders ben ik verloren. Uitdagend kijk ik nog eens om het hoekje terwijl ik mijn mes in aanslag neem en een pan op het vuur zet. Nog even geduld jij innig troostende bron van rust, dan nestel ik mij op het vertrouwde plekje dat jij voor mij gevormd hebt. Maar eerst, moet er nog gekookt worden.

Hebben jullie ook soms helemaal geen zin om achter de potten te kruipen? Verstaanbaar! Maar, je moest eens weten hoe tevreden je in de zetel zit nadat je deze zalmburger tot de laatste kruimel hebt opgegeten en de laatste vlekjes saus hebt binnengetongd. Als binnentongen nog geen woord is dan is dat overigens een regelrechte schande. Binnentongen: Met de top van je tong alle haprestjes van je lippen likken.

Recept in samenwerking met LIDL Belgium.

Deze hier is trouwens ook erg lekker!

Zalmburger met zoeteaardappel, tartaarsaus met prei, geroosterde paprika en rode ui.

Ingrediƫnten voor: 1

Ingrediƫnten

  • Recept voor 1 burger:
  • 1 zalm (Lidl Belgium)
  • gekookte zoete aardappel (ongeveer 100 gram)
  • paneermeel
  • peper en zout
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 prei
  • optioneel: kappertjes en dragon
  • theelepel lookpoeder
  • blik geroosterde paprika's
  • 1 rode ui
  • Hamburger broodjes

Instructies

1

Snijd of cutter de zalm ( ik gebruik mijn Kenwood) fijn samen met de zoete aardappel en paneermeel tot je een vaste massa hebt. Kruid met peper en zout.

2

Vorm een burger en laat even rusten.

3

Snijd een stukje prei van 2 cm zeer fijn. Voeg de look toe en eventueel wat dragon en kappertjes.

4

Snijd de ui in fijne ringen.

5

Zet een pan op het vuur met daarin een scheutje olie. Bak de zalmburgers tot wanneer ze gaar zijn.

6

Haal ze uit de pan, verwijder teveel vet met een paar velletjes keukenrol, en bak de broodjes even krokant in dezelfde pan.

7

Beleg de burger met saus, ui, de burger, de paprika's en geniet van je avond met een 'domme' film. Gedachten op nul en happen maar!

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter