Toen de kleurentelevisie nog niet bestond, maakten de tv-chefs altijd zwarte rijst. Of toch wit? Wie mocht eigenlijk de beslissing nemen over wat wit en wat zwart was in een zwart-wit film? Hoe dan ook, deze week maakte ik dus zwarte rijst. Gewoon om eens zot te doen. Heerlijk notige smaak heeft die trouwens. Wat nog? Wel, ik vulde een paar rode paprika’s die ik eerst even onder de grill heb gezet om het velletje te kunnen verwijderen en gewoon om ze al voor te garen. Doe je dat niet, dan krijg je of te droog gehakt of een keiharde paprika die daarna je maagwand gebruikt om lekker tegen te boksen. En dat willen we niet. Dus paprika eerst wat voorgaren, check!
Wat nog? Een gele paprika, ui, verse kruiden en wat teentjes look daarbij en een heerlijke gehakvulling. Sauzeke daarbij? Goh, gewoon een kwakje zure room is meer dan voldoende eigenlijk! Zo simpel, zo lekker!
Kook de zwarte rijst gaar zoals beschreven op het pakje. Zet de oven op 200 graden. Schil de paprika's en plaats ze in een ovenschaal. Zet een kwartier in de oven. Meng een paar lepels paneermeel met het kipgehakt, rozijnen, amandelen en verse kruiden. Kruid met peper en zout. Vul de paprika's met het gehakt. Snijd de gele paprika en ui fijn en doe ze in de ovenschaal samen met de look. Zet in de oven voor 15 min. Voeg de rijst toe aan de schotel en zet nog 5 min in de oven. Werk af met de zure room en wat verse oregano.Ingrediënten
Instructies
2 Reacties
Veerle
mei 15, 2019 at 09:51Op één van die weinige dagen dat ik nog vlees eet, ga ik dit wel eens maken ! klinkt echt wel lekker …
Ik heb al één keer zwarte rijst gegeten (bij gegrilde gamba’s) en dat was echt wel lekker ! 😉
Jelle Beeckman
mei 20, 2019 at 13:43Zo heerlijk notige smaak hé!