Zomerse aardappelgratin met varkenshaasje

augustus 20, 2018
Zomerse aardappelgratin met varkenshaasje

 

“Eigenlijk kook ik wel graag, maar ik weet gewoon nooit wat ik moet maken”.

Ik hoor het de laatste tijd heel veel, dergelijke pleidooien van mensen rondom mij over waarom ze voor de derde keer die week spaghetti eten of net een heel erbarmelijke afhaalmaaltijd in de magnetron geschoven hebben. Mij ga je nooit horen zeggen dat die excuses flauw zijn, want dat zijn ze ook niet. Het niet weten wat je kan klaarmaken is dikwijls het grootste struikelblok om effectief de keuken in te duiken. Want ja, we hebben het allemaal druk en niemand zoekt graag eerst nog een halfuur op het net naar een recept (tenzij op deze blog?) of loopt graag doelloos rond in de winkel. Maar, haal die inspiratie binnen en je rijd de winkelkar, slalommend tussen de verschillende rayons, in een recordtijd van punt A naar punt B. Van een paar simpele ingrediënten naar een overheerlijk gerechtje.

Waar haal ik dan zoal mijn inspiratie? Overal. Echt overal. Dagbladen, menu kaarten op restaurant, Pinterest, Instagram, afhaalmaaltijden die ik zie liggen in de winkelrekken,…Als ik wat interessant zie dan sla ik het op. Soms in mijn hoofd en soms gewoon simpelweg door er een foto van te nemen. Ook het volgende gerechtje kwam ik vorige week eerder toevallig tegen. Een pers mailtje over HelloFresh maakte mij nieuwsgierig en door eventjes naar de website te gaan, kwam ik deze lekkernij tegen. Dus maakte ik er een ‘mental picture’ van. Eerlijk is eerlijk, er zitten best wel wat leuke en interessante gerechtjes in die HelloFresh boxen.

Of het echt iets voor mij zou zijn om ook nog eens alle ingrediënten aan huis geleverd te krijgen, dat weet ik  zo nog niet. Ik heb wel genoeg inspiratie en zet toch graag nog even mijn eigen stempel op een gerechtje. Maar, niet iedereen is zo krankzinnig obsessief bezig met eten als ik natuurlijk (gelukkig maar) dus ik begrijp het succes er van wel.

Dit receptje is dus een beetje gestolen, maar met een kleine ‘The Messy Chef’ stempel. Hopelijk heb ik jullie op deze manier toch weer wat van mijn inspiratie doorgegeven!

En jullie? Waar halen jullie zoal inspiratie uit?

Zomerse aardappelgratin met varkenshaasje

Ingrediënten voor: 2
Cooking Time: 40

Ingrediënten

 • 3 aardappelen
 • 2 kleine tenen knoflook
 • 200 ml room
 • 100 ml melk
 • 300 gram kerstomaten
 • 40 gram kappertjes
 • 3 schelletjes parmaham
 • verse basilicum
 • 1 varkenshaasje
 • boter
 • Parmezaanse kaas
 • peper en zout

Instructies

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes. Schenk de room en de melk in een pan met deksel en voeg de knoflook toe. Kook de aardappelen 9 -11 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

3

Snijd de kerstomaten in twee. Doe ze in een ovenschaal. Meng er de aardappelen onder samen met de kappertjes en een paar blaadjes basilicum. Rasp er Parmezaanse kaas doorheen. En strooi er op het einde nog over alvorens in de oven te steken.

4

Zet onafgedekt 20 minuten in de oven.

5

Leg een velletje keukenrol op een bord. Leg de parmaham daarop en zet 2.5 in de microgolfoven. Een klein trucje om snel krokante ham te hebben.

6

Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Bak 4 minuten krokant in de pan en leg het vlees vervolgens in een kleine ovenschaal voor 7-10 minuten. Haal uit de oven en laat 2 minuten rusten.

7

Haal de ovenschotel uit de oven, snijd het vlees aan en werk af met verse basilicum.

 

Of een ander recept?

2 Reacties

 • Reply
  Ingrid
  augustus 25, 2018 at 18:11

  Haha, ik heb dat ook…sta ik daar weer in de plaatselijke supermarkt te zuchten en over en weer te ijsberen…maar uiteindelijk hoort dat gewoon bij het brainstorm-proces…that’s how the magic starts😉 maar je mede-shoppers moeten wel wat geduld hebben🤣

  • Reply
   Jelle Beeckman
   augustus 25, 2018 at 21:20

   Haha gewoon alleen naar de winkel gaan da’s veiliger

  Laat een reactie achter